Συνταγές Μαγειρικής
Σοκολατάκια Νηστίσιμα με Ξηρούς Καρπούς
2019-04-07 18:57Νηστίσιμα Γλυκά με Ξηρούς Καρπούς και Κουβερτούρα
ΥΛΙΚΑ
1 Κούπα τριμμένο φουντούκι ψημένο
½ κούπα τριμμένο καρύδι
½ κούπα τριμμένο αμύγδαλο
1 κούπα τριμμένο μπισκότο ότι θέλετε
200 γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Χυμό από ένα πορτοκάλι
3 κ.σ κονιάκ
400 γρ κουβερτούρα λιωμένη
1 ½ κ.σ σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ( εκτός κουβερτούρας και σπορέλαιο) και τα ανακατεύουμε μέχρι να το μίγμα να πλάθεται αν όχι προσθέστε η μπισκότο ή ξηρούς καρπούς τριμμένους.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο.
Πλάθουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε το μίγμα και το περνάμε μέσα από την κουβερτούρα.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσουν.
Αν θέλετε κρατάτε λίγο τριμμένους Ξηρούς καρπούς και πασπαλίζετε τα γλυκάκια σας πάνω από την κουβερτούρα.
Αν θέλετε βάζετε μόνο καρύδι ή ότι ξηρό καρπό έχετε ανάλατους πάντα.
Τάρτα Μήλου
2019-04-07 18:51TΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ
150 γρ φαρίνα κόκκινη
2 αυγά
200 ml γάλα
1 μεγάλο μήλο κομμένο σε φετούλες ψιλές
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.γ κανέλα
2 κ.σ μέλι
15 γρ βούτυρο
Για πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα
Και όσους τη θέλουν πιο γλυκιά την σερβίρουμε με μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά βάζουμε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και από πάνω το μίγμα μας .
Ψήνουμε στο φούρνο πάνω κάτω στους 200ο C για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Μπορείτε εάν θέλετε να την βάλετε και σε τηγάνι αντί για φούρνο απλά θα πρέπει να την γυρίσετε.
Τάρτα Αλμυρή
2019-04-06 18:49ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ τυρί Φιλαδέλφειας
200 γρ. κρέμα γάλακτος
5 φέτες μπέικον
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Πιπέρι
Βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια ταρτιέρα βάζουμε βούτυρο στρώνουμε τη σφολιάτα και την τρυπάμε με το πιρούνι. Τη βάζουμε στο φούρνο στους 200ο c πάνω κάτω για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με τα μανιτάρια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη Φιλαδέλφεια με την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι
Όταν είναι έτοιμη η σφολιάτα τη βγάζουμε και τη στρώνουμε εσωτερικά με αν κουτάλι να καθίσει.
Βάζουμε από πάνω λίγο τυρί, μετά το μπέικον με τα μανιτάρια και τέλος ρίχνουμε το μίγμα της κρέμας γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η τάρτα μας.
Μπορείτε να βάλετε αντί για κεφαλογραβιέρα ότι έχετε στο ψυγείο.
Μιλφέιγ στο Ποτήρι
2018-04-18 08:15Μιλφέιγ στο ποτήρι…
Υλικά για 16 μπολάκια
1 λίτρο γάλα160 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
160 γρ.κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1 κρόκο αυγού
200 γρ. σαντιγί (2 φακελάκια)
2 πακέτα μπισκότα σφολιατινια (500 γρ.)
Εκτέλεση
-Ανακατεύω με ένα σύρμα την μαργαρίνη με την άχνη και τις βανίλιες και προσθέτω και τον κρόκο .Το αφήνω στην άκρη.
-Βάζω το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνω και ανακατεύω το κορν φλαουρ και ανοίγω τη φωτιά.

Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω απ τη φωτιά και προσθέτω αμέσως το μίγμα με την μαργαρίνη.
Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μίγμα σ ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει καλά.
Μοιράζω από λίγη κρέμα στα μπολάκια, μετά μπισκότα, πάλι κρέμα, πάλι μπισκότα ,από πάνω λίγη σαντιγί και τέλος πασπαλίζω την επιφάνεια με τριμμένο σφολιατίνι.
Μπισκοτάκια Καρότου
2018-03-04 12:21ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
ΥΛΙΚΑ
2 Καρότα μεγάλα τριμμένα

1 νεροπότηρο μισογεμάτο ελαιόλαδο
½ νεροπότηρο κρασί (λευκό, ροζέ ή κόκκινο)
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ Αλάτι
Λίγο Πιπέρι
500 γρ περίπου Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει δεν το έχω μετρήσει το καταλαβαίνω από τη ζύμη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ΄ ένα μπόλ βάζουμε τα παραπάνω υλικά ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη εύπλαστη.
Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν ξαπολάει από το μπόλ.
Την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά την πλάθουμε σαν δακτυλάκια.
Τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) για 20 με 25 λεπτά πάνω κάτω με αντιστάσεις.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε αεροστεγή μπόλ για να παραμείνουν τραγανά.
Γαριδομακαρονάδα
2018-03-04 11:58ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝAΔΑ
Υλικά συνταγής
-
1 πακέτο σπαγγέτι ή Λιγκουίνι
-
1 συσκευασία γαρίδες (700-800 γρ.περίπου) κατεψυγμένες ή φρέσκιες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά αν σας αρέσουν τα καυτερά) ή 1 πρέζα πάπρικα καυτερή
-
1/4 κούπας ελαιόλαδο
-
2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ ή 5 ώριμες φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
-
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
1/4 κούπας φλ. λευκό ξηρό κρασί ή ούζο αν σας αρέσει το ούζο και θέλετε πιο έντονη γεύση
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
-
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
-
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους, βγάζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια και αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες.
-
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα κεφαλάκια της γαρίδας σε 3/4 ποτήρι νερό να βράσουν για 2-3′ για να πάρουμε στραγγισμένο το ζωμό τους.
-
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο.
-
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την πιπερίτσα ή πάπρικα, τον μαϊντανό και το ζωμό από τα κεφαλάκια που βράσαμε. Σκεπάζουμε να σιγοβράζουμε για 15′ περίπου. 3′ -4′ πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τις γαρίδες.
-
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια. Αν θέλουμε τα μακαρόνια μας να απορροφήσουν όλη τη σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια στο μισό χρόνο απ΄ότι τα βράζουμε συνήθως και προσθέτουμε τα μισοβρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τις γαρίδες βάζοντας και 2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για τον υπόλοιπο μισό χρόνο βρασμού τον μακαρονιών, προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
-
Αν θέλουμε ξεχωριστά τα μακαρόνια, τα βράζουμε κανονικά τα στραγγίζουμε τα λαδώνουμε, σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα σε κάθε πιάτο ξεχωριστά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό και με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
Κανελόνια Γεμιστά
2018-03-04 11:43ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 ½ Πακέτο Κανελόνια
4 κουταλιές της σούπα λάδι
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
5 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Λίγο ρίγανη, βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 ½ κούπα ζωμό βοδινού
1 κ.σ αλεύρι
500 γρ τομάτα τριμμένη στο τρίφτη ή concase
330 ml κρέμα γάλακτος

1 κούπα τριμμένα τυριά ή παρμεζάνα
20 γρ βούτυρο
2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Μετά ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα , προσθέτουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το ζωμό.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Αφού κρυώσει προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί (κρατάμε λίγο για το τέλος) και το αυγό.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με αυτή τη γέμιση.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε την τομάτα λίγα κομματάκια βούτυρο και τοποθετούμε από πάνω τα γεμιστά κανελόνια, τα καλύπτουμε με την κρέμα γάλακτος σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί που έχουμε κρατήσει και ξαναψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε !!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
Πιροσκί με λουκάνικο
2018-02-01 09:23ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ

4 Κούπες μεγάλες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα
2 φακελάκια μαγιά
2 συσκευασίες λουκανικάκια μικρά (κοκτέιλ)
1 κ.γ ζάχαρη
1 ½ κ.γ αλάτι
1 αυγό
1 ½ κ.σ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα το ρίχνουμε σε ένα μπόλ και μέσα λιώνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη προσθέτουμε και μισή κούπα αλεύρι από αυτό που έχουμε να ζυμώσουμε, είναι σαν χυλός το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη
για 20λεπτά περίπου.

Σε ένα μεγαλύτερο μπόλ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα λουκάν
ικα), στη συνέχεια ρίχνουμε και το μίγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάι στα χέρια και να είναι πολ
ύ μαλακή (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο αλεύρι ακόμα), σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρ
α περίπου.
Όταν θα ξεσκεπάσετε την ζύμη θα έχει διπλασιαστεί. Παίρνετε μικρή ποσότητα στη χούφτα σας θα την ανοίξετε και θα βάλετε μέσα το λουκανικάκι και θα το πλάσετε γύρο από αυτό. Έτσι θα κάνετε με την υπόλοιπη ζύμη.
Θα σας βγουν σε ποσότητα 2 ταψιά κουζίνας.
Τώρα άμα δεν θέλετε να τα τηγανίσετε σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο μπορείτε να ψήσετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω σε αντίσταση για 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σίγουρα τα τηγανιτά είναι πιο ωραία αλλά και τα ψητά είναι πιο υγιεινά και κρατούν περισσότερο.
Μηλόπιτα της Ξένης
2018-01-26 12:51ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ
1 Κούπα ζάχαρη
3/4 βιτάμ
4 μήλα σε ροδέλες
1 κ.σ κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1κούπα Φαρίνα κόκκινη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
1 βανίλια
150 γρ καρύδια (μια χουφτα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Ο Βήμα

Σε ένα ταψί Νο 32 ρίχνουμε τη ζάχαρη την κανέλα και το βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά.
2ο Βήμα
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τα καρύδια αφού τα έχουμε σπάσει πρώτα σε χονδρά κομμάτια και στη συνέχεια στρώνουμε τις ροδέλες από τα μήλα όσες πάρει. Ξαναβάζουμε το ταψί το φούρνο και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά .
3ο Βήμα
Είναι ώρα να ετοιμάσουμε το κέικ όσο ψήνονται τα μήλα.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και τα ασπράδια τα χτυπάμε ξεχωριστά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά τη μαρέγκα στους κρόκους και ανακατεύουμε σιγά- σιγά να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε το κονιάκ τη βανίλια και λίγο -λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
4ο Βήμα
Αφού έχει περάσει ο καθορισμένος χρόνος βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε με ένα κουτάλι από πάνω το μίγμα το στρώνουμε καλά - καλά και το ξανατοποθετούμε μέσα στο φούρνο για άλλα 20 με 25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο να ψηθεί .
Να σημειώσω ότι ο φούρνος παραμένει στην ίδια θερμοκρασία από την αρχή δηλαδή 180Ο c σε αντιστάσει
ς πάνω κάτω.
5ο Βήμα
Όταν είναι έτοιμη η Μηλόπιτα την βγάζουμε από το φούρνο και την γυρνάμε τούμπα (ανάποδα) πάνω σε ένα δίσκο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Στιφάδο
2018-01-26 12:48ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
1,500 κιλό μοσχάρι ελιά
700 γρ. με 1 κιλό κρεμμύδια μικρού μεγέθους όχι κατεψυγμένα
2 συσκευασίες τοματάκια στο τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2-3 πατάτες ή περισσότερες αν θέλετε
1 ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
Αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ ζάχαρη
2 φύλλα Δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
μπαχάρι
2 Γαρίφαλα
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ο Βήμα
Βάζω το κρέας να βράσει και να μαλακώσει.
2ο Βήμα
Βράζω νερό και το ρίχνω σε ένα μπόλ, ρίχνω τα κρεμμύδια ακαθάριστα και τα αφήνω 5 λεπτά. Τα στραγγίζω και αρχίζω να τα καθαρίζω (έτσι αποφεύγουμε το κλάμα).
3ο Βήμα
Σοτάρω τα κρεμμύδια (ολόκληρα), τις πατάτες τα σκορδάκια ρίχνω τη ζάχαρη και τη δάφνη μετά από λίγο προσθέτω και το μοσχαράκι μου το οποίο έχει μισοβράσει. Αφού σοταριστούν όλα μαζί σβήνουμε με το κρασί.
4ο Βήμα
Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τις τομάτες το πελτέ, αλάτι πιπέρι. (μέσα σε ένα τούλι δένω την κανέλα το μπαχάρι και το γαρίφαλο) και το ρίχνω και αυτό μέσα στην κατσαρόλα.
5ο Βήμα
Προσθέτουμε λίγο νερό από το μοσχάρι που βράσαμε, χαμηλώνουμε τη φωτά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να γίνει και να μελώσει.
6ο Βήμα
Βγάζουμε το τούλι με τα μπαχαρικά δεν το αφήνουμε πολύ γύρο στα 10 με 15 λεπτά μαγειρέματος εκτός εάν σας αρέσει το έντονο άρωμα της κανέλας και του γαρίφαλου.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε το ξυδάκι και σβήνουμε την φωτιά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.