Συνταγές Μαγειρικής
Κοτόπουλο Γεμιστό
2018-01-26 12:43ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο ολόκληρο
½ κιλό κιμά (ότι θέλετε εγώ έβαλα βοδινό)
Εντόσθια κοτόπουλου
1 ποτηράκι του κρασιού κίτρινο ρύζι
1 ξύλο κανέλας
10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι (ψιλοκομμένα)
10 κάστανα βρασμένα (τριμμένα)
11/2 κούπα ζωμό βοδινό
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
1 φακελάκι κουκουνάρι (το καβουρδίζουμε με λίγο βουτυράκι στο φούρνο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το άρωμα του φανταστικό)
1 φλιτζάνι κονιάκ
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για να αλείφουμε το κοτόπουλο ανακατεύουμε :
λιωμένο βούτυρο
χυμό από μισό λεμόνι
χυμό από μισό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το κοτόπουλο το πλένουμε καλά αλατοπιπερίζουμε το εσωτερικό του και βάζουμε και λίγο βο
υτυράκι το αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε τη γέμιση.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια να μαλακώσουν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κιμά τσιγαρίζουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός ρυζιού και κονιάκ.
Μόλις σχεδόν γίνει ο κιμάς προσθέτουμε το ρύζι προσέχοντας τα υγρά, προσθέτουμε νεράκι σε περίπτωση που χρειαστεί.
Όταν γίνει η γέμιση σβήνουμε με κονιάκ.
Βγάζουμε το ξύλο κανέλας.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο, δένουμε τα πόδια του κοτόπουλου αν χρειαστεί και αλείφουμε εξωτερικά με το μίγμα, το τοποθετούμε μέσα στη γάστρα σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για 3 ώρες περίπου (βλέποντας). Σταδιακά ανοίγουμε τη γάστρα και με ένα πινέλο αλείφουμε το κοτόπουλο να μη στεγνώνει.
Ψωμί χειροποίητο
2017-11-29 08:32
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΨΩΜΙ
Υλικά
4 ½ φλ. αλεύρι χωριάτικο για ψωμί
-
2 κ.γλ. ξερή μαγιά
-
1 ½ κ.γ. αλάτι
-
2 ¼ φλ. νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαγιά, και τα ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε το νερό, και απλά ενώνουμε τα υλικά με το χέρι ή με κουτάλι, σε μια ζύμη με ακανόνιστο σχήμα, αρκετά υγρή. Δεν ζυμώνουμε καθόλου. Ίσα που να ενωθούν τα υλικά.
Ξεκουράζω τη ζύμη του ψωμιού
Σε αυτό το στάδιο οπλιστείτε με υπομονή, αφού αυτό το εύκολο ψωμί, χρειάζεται μόνο πολύ ξεκούραση. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την ξεχνάμε στον πάγκο της κουζίνας, για 10 περίπου ώρες. Η υφή της ζύμης μετά την ξεκούραση θα πρέπει να είναι γεμάτη φουσκάλες, ίνες και κόρδες, σαν το αναπιασμένο προζύμι.
Δίνω σχήμα στη φρατζόλα
Με αλευρωμένο χέρια βγάζουμε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Η ζύμη θα είναι αρκετά εύπλαστη και πολύ μαλακή σαν του τσουρεκιού. Την πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη να πλατύνει. Τη διπλώνουμε στα τρία σαν γράμμα. Το μακρόστενο κομμάτι που σχηματίζεται το διπλώνουμε ξανά στα τρία. (δηλαδή πιάνουμε τις άκρες και τις φέρνουμε στο κέντρο. Ακουμπάμε τη διπλωμένη ζύμη με την ένωση προς τα κάτω, πάνω σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, πασπαλισμένη με αλεύρι. Αφήνουμε το ψωμί μέσα στην πετσέτα σκεπασμένο για 2 ώρες και.
Προετοιμάζω τη γάστρα και το φούρνο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς C, και βάζουμε μέσα, στην κάτω σχάρα, μια μαντεμένια κατσαρόλα, ή γάστρα μεσαίου μεγέθους, να πυρώσει καλά (για 15 λεπτά). Πασπαλίζουμε λίγο την επιφάνεια του ψωμιού, και με προσοχή να μην καούμε, την τοποθετούμε με την βοήθεια της πετσέτας στην πυρωμένη γάστρα, με τις ενώσεις του ψωμιού να φαίνονται, προς τα πάνω.(έτσι είναι μετά από 2 ώρες μέσα στην πετσέτα έχει φουσκώσει)
Ψήνω το σπιτικό ψωμί στη γάστρα
Σκεπάζουμε με το ζεστό καπάκι και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά περίπου, να φουσκώσει, να ροδίσει καλά, και να γίνει τραγανή η κόρα. Αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα να κρυώσει και να στεγνώσει. Κόβουμε μετά από 20 λεπτά αφού κρυώσει λίγο.
Ρεβύθια με ρύζι στο πήλινο
2017-11-29 08:29ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ
Θα χρειαστούμε:
1 σακουλάκι ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 φύλλα δάφνης
1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
½ ή 1 κ.γ μπούκοβο (κατά προτίμηση)
4 τομάτες τριμμένες στο τρίφτη
1 κύβο knorr (επιλογής σας)
1 κ.σ μπελτέ
½ ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο
Αλάτι – λάδι
Εκτέλεση :
1ο στάδιο
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς με 2 κ.γ αλάτι, την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα αφήνουμε ξανά 1 ώρα στο νερό με 1 κ.γ σόδα.
2ο στάδιο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας.
3ο στάδιο
Σε μία γάστρα πήλινη ή ότι έχετε, βάζουμε τα ρεβίθια μας το κρεμμύδι, τη δάφνη, το μπούκοβο, το σκόρδο, το κύβο και ζεστό νερό ίσα να τα καλύπτει λίγο.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα αφήνουμε στους 200Ο c να μαγειρευτούν αρκετά.
4ο στάδιο
Ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε την τομάτα το πελτέ και το αλάτι τσεκάρουμε τα υγρά και ξανακλείνουμε (αν θέλετε βάζετε και το λάδι εγώ το βάζω στο τέλος όταν σβήνω το φούρνο).
5ο στάδιο
Ανοίγετε τη γάστρα τσεκάρετε τα υγρά, δοκιμάσετε τα ρεβίθια και αν έχουν γίνει ρίχνεται το ρυζάκι, αφήνετε κανά δεκάλεπτο και σβήνεται τη φωτιά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο !!!!!
Όπως φωτο!!!!
Αφράτα Μπιφτέκια
2017-05-16 12:52ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 αυγά
400 γρ μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο ή ψωμί του τόστ στο μπλέντερ
1 κ.σ μουστάρδα
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι Μαιντανό
1 ματσάκι φράσκο Δύοσμο
1 σφηνάκι ούζο
1 Πρέζα ζάχαρη (για τα κρεμμύδια)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο ΒΗΜΑ
Σ΄ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με μία πρέζα ζάχαρη αφού καραμελώσουν προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα, αφού σοταριστούν καλά τα κατεβάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2Ο ΒΗΜΑ
Σ΄ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο ανακατεύουμε πολύ καλά σκεπάζουμε και αφήνουμε το κιμά να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
3ο ΒΗΜΑ
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε είτε με πατάτες ή και σκέτα στους 180Ο C για 1 ώρα περίπου.
Καλή όρεξη!!!!
Είναι πολύ νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια!!!!
Πένες με σπανάκι, κοτόπουλο και σκόρδο
2017-05-09 09:49ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
ΥΛΙΚΑ
1 Συσκευασία μπέικον ψιλοκομμένο
1 στήθος κοτόπουλο σε λωρίδες
½ κιλό σπανάκι φρέσκο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 ½ λίτρο γάλα φρέσκο
500 γρ πέννες ή τριβελάκια
Αλάτι πιπέρι
Λάδι
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα αντικολιτική ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το μπέικον, αφού ροδίσει προσθέτουμε και το κοτόπουλο.
Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε με το πιρούνι, στο λάδι που έχει μείνει ρίχνουμε το σπανάκι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν μειωθεί ο όγκος του σπανακιού προσθέτουμε και το κοτόπουλο με το μπέικον που έχουμε κρατήσει .
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσουν οι πέννες.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί, σερβίρουμε αμέσως!!!!
Τρώγεται ζεστό είναι καταπληκτικό και εύκολο!!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!
Σοκολατάκια με δαμάσκηνα και χαλβά (νηστήσιμα)
2017-04-04 08:35ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΚΑΙ ΧΑΛΒΑ
(ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)
ΥΛΙΚΑ
5ΟΟ γρ δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι αποξηραμένα
150γρ χαλβά με αμύγδαλο
Κονιάκ ή ρούμι
400 με 500 γρ κουβερτούρα
Κακάο για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα με το ρούμι ή ότι άλλο έχετε για 10 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα δαμάσκηνα με τον χαλβά με κουτάλι ή με το χέρι μας.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων και με δύο πιρούνια τοποθετούμε ένα - ένα τα δαμάσκηνα μέσα στη σοκολάτα και αφού καλυφτούν καλά τα βγάζουμε με προσοχή και τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα για να σταθεροποιηθούν.
Όταν είναι έτοιμα τα πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε είναι φανταστικά!!!!!!!!!
Τα διατηρούμε στο ψυγείο!!!!!!!!!!
Κεκάκια με μήλο κ σοκολάτα νηστίσιμα
2017-04-04 08:31ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
ΥΛΙΚΑ
Για 30 περίπου
4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (εγώ έβαλα κόκκινη Φαρίνα)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
120 κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια (εγώ έβαλα λίγο περισσότερο)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή γαρίφαλο (εγώ έβαλα κανέλα)
1 φλιτζάνι καρύδια σπασμένα
Αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει το μείγμα.
Σε θηκούλες ή σε φόρμες ότι έχετε, αν έχετε φόρμες λαδώνετε καλά, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για 25 με 30 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΘΕΙΚΑ!!!!!!!!
Σνακ με κουάκερ και φρούτα
2017-03-22 08:07ΣΝΑΚ ΜΕ ΚΟΥΑΚΕΡ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
1 μπανάνα λιωμένη
1 αυγό
2 ½ κ.σ μέλι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι βανίλια υγρή
1 κούπα γιαούρτι
1 ½ κούπα κουάκερ
1 ½ κούπα γάλα
1 κ.γ κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΕΠΙΛΟΓΕΣ :
Ξηροί καρποί
Φρούτα φρέσκα
Φρούτα κατεψυγμένα
Μαύρη σοκολάτα
Κελοξ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ΄ ένα μπόλ βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε την φόρμα η οποία έχει 6 θέσεις (θα χρειαστούμε 2 φόρμες) τις λαδώνουμε και ρίχνουμε σε κάθε θεσούλα λίγο από το μίγμα από πάνω προσθέτουμε ότι έχουμε για γέμιση (εγώ έβαλα φρούτα του δάσους κατεψυγμένα, καρύδια και μαύρη σοκολάτα), συνέχισα με το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να γεμίσουν σχεδόν οι θέσεις.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για μισή ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο.
ΠΡΟΣΟΧΗ το μίγμα να μοιραστεί γρήγορα στις φόρμες γιατί πήζει το κουάκερ αν συμβεί αυτό ρίχτε λίγο γάλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
Μοσχάρι τεριγιάκι
2017-03-14 09:18Μοσχάρι Teriyiaki
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ τριμμένο τζίνζερ
2 κ.σ ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
2 μπουκαλάκια σάλτσα (Knorr ASIA Teriyiaki)
1 κονσέρβα μικρά καλαμπόκια
1 κ.σ σουσάμι
1/3 φλυτζάνι κρασί ΜΙΡΙΝ (κρασί ριζιού) ή 3 κ.σ λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ΄ ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά, μαζί και το κρέας και τα αφήνουμε 1 ½ ώρα να μαριναριστούν.
Μετά σε ένα τηγάνι ή γουοκ τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με νουντλς ή με ρύζι
Είναι υπέροχο γευστικά και πολύ εύκολο!!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!!!
Σουπιές με σπανάκι
2017-03-14 09:15ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
1 ποτηράκι λάδι
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Μισό ματσάκι άνηθο
Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σουπιές σε κομματάκια αφήνοντας το μελάνι πάνω τους.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και μετά τη σουπιές, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο σε ένταση το φαγητό και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πολύ λίγο νερό σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το σπανάκι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, δεν θέλει πολύ βράσιμο και το φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!