Συνταγές Μαγειρικής

Μελαχρινή

2017-03-07 12:42

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ

ΥΛΙΚΑ

1/4 Κούπας αλεύρι

1 1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό

2 κουταλάκια μπείκιν πάουντερ

1 κουταλάκι κανέλα

3 κουταλάκια κακάο

6 αυγά 1 κούπα ζάχαρη

1/4 κούπας ηλιέλαιο

1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπείκιν την κανέλα και το κακάο.

Χτυπάμε τ΄αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, να πήξουν και να αφρατέψουν.

Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα, ρίξτε στο μείγμα των αυγών πρώτα τα’ ανακατεμένα στερεά υλικά κι ύστερα το λάδι και τα καρύδια λίγα – λίγα.

Το μείγμα δεν πρέπει να ξεφουσκώσει.

Αδειάζουμε το αφράτο μείγμα σε ταψάκι ή φόρμα περίπου 30 εκ. και ψήνουμε στους 175Ο C, για 30΄περίπου.

Βγάλτε από το φούρνο κι αφού κρυώσει λίγο, κόψτε το σε κομμάτια.

Βράστε τα υλικά για το σιρόπι 10΄και περιχύστε μ΄αυτό το γλύκισμα.

Σερβίρουμε με παγωτό!!!!!!!

Τύφλα να έχει η καρυδόπιτα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!

Δροσερό γλυκό Ψυγείου

2017-02-14 08:33

ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1 ½ κουτί ζαχαρούχο γάλα

Χυμό από μισό λεμόνι

Για το γαρνίρισμα σιρόπι Βύσσινο ή γλυκό του κουταλιού ή ότι άλλο θέλετε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ΄ένα μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο μέχρι να ενωθούν καλά , στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Παίρνουμε ένα πυρέξ στρώνουμε όλη τη βάση με μπισκότα, ρίχνουμε από πάνω τη μισή δόση γιαουρτιού και συνεχίζουμε με μία άλλη στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη δόση γιαουρτιού.

Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες, μετά να θέλετε ρίχνεται από πάνω ότι θέλετε από μαρμελάδα έως σιρόπι ή το βάζετε όταν σερβίρεται.

Μοιάζει πολύ με Τζίζ κέικ τα παιδιά θα το λατρέψουν.

Αν θέλετε να γίνει πιο γλυκό βάλτε 2 ζαχαρούχα δοκιμάστε όμως πρίν.

 

Πτι φουρ σπιτικά

2017-02-14 08:28

ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ

 

Υλικά:

  • 300 γρ. βούτυρο

  • 3 αυγά

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

  • ξύσμα πορτοκαλιού

  • 1 κ.γ μπέικιν

  • 1 βανίλια

  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

  • 1 κουτ.γλ. κονιάκ

  • 1 κ.σ μέλι

  • μαρμελάδα (εγώ έβαλα βερίκοκο και κεράσι ή μερέντα)

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

  • 2 κ.σ Ηλιέλαιο


 

Εκτέλεση:
 

Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.

Ρίχνουμε το ξύσμα, την βανίλια, την κανέλα και το μέλι και συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ το χτύπημα.

Τελευταίο ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί ή λαμαρίνα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς.

Σε ένα κορνέ βιδώνουμε το μεγαλύτερο σχήμα "αστεριού" και βάζουμε σταδιακά από μια ποσότητα ζύμης. Φτιάχνουμε μπαστουνάκια το ένα δίπλα στο άλλο αλλά όχι κολλητά.

Ψήνουμε για περίπου 20' λεπτά  στους 180' ή έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκολλάμε.

Παίρνουμε από ένα μπισκότο, αλείφουμε με μια κουταλιά μαρμελάδα και κολλάμε με ένα άλλο.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το ηλιέλαιο και βουτάμε τη μία τους άκρη.

Αφήνουμε να στεγνώσει και η σοκολάτα...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα

2016-12-24 18:55

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

 

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο

  • 1ποτήρι χυμό πορτοκάλι

  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • 1 κουταλάκι (του γλυκού) σόδα φαγητού

  • 2 βανίλιες

  • ξύσμα πορτοκαλιού (όσο επιθυμείτε)

  • περίπου 2κ.γ κανέλα

  • περίπου ένα κ.γ γαρύφαλλο

  • 1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)

  • Τρούφα (πολύχρωμη) για γαρνίρισμα

Πώς το κάνουμε:

  1. Αρχικά τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο σπορέλαιο και το χυμό από το πορτοκάλι (αφού πρώτα έχουμε διαλύσει στο χυμό τη σόδα).

  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το baking powder, τις βανίλιες, την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καθώς παράλληλα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια (όχι όμως πολύ σφιχτό).

  3. Αργότερα, παίρνουμε λίγο-λίγο το ζυμάρι και με τα ειδικά θηκάκια για σχέδια δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε στα μπισκοτάκια μας.

  4. Τέλος, αφού απλώσουμε λαδόκολλα στο ταψί μας, βάζουμε πάνω τα μπισκότα και για 15-20′ (μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν) στο φούρνο στον αέρα στους 180°C.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΓΛΑΣΑ:

 

ΓΛΑΣΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ :

ΥΛΙΚΑ

2 κουτ.βούτυρο,

1 ¼ φλ. Άχνη,

1κ.γ. βανίλια,

1 κ.σ σιρόπι από γλυκό του κουταλιού,

1-2 κ.σ νερό

 

ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ :

ΥΛΙΚΑ :

5 κ.σ χυμό πορτοκαλιού,

2 κούπες άχνη

 

ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ :

ΥΛΙΚΑ :

2 φλ. Αχνη,

5 κ.σ χυμό πορτοκαλιού,

2κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού

 

ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ :

ΥΛΙΚΑ :

180 γρ λευκή σοκολάτα,

5 κ βούτυρο,

¾ φλ άχνη,

6 κ.σ πηχτή κρέμα γάλακτος.

 

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ :

ΥΛΙΚΑ

4 κ.σ κακάο,

160 γρ άχνη,

5 ml σπορέλαιο,

60 ml ζεστό νερό.

Κασερόπιτα

2016-12-24 18:49

ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

450γρ. κασέρι

100γρ. παρμεζάνα

4 αυγά

1 λίτρο γάλα

500γρ.φύλλο κρούστας

80ml ελαιόλαδο για το φύλλο

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε μέσα 5 φύλλα οι άκρες των οποίων να κρέμονται έξω από το ταψί για να κλείσουμε την πίτα.

Στάζουμε με το πινέλο λάδι στο καθένα.
Απλώνουμε στα φύλλα το μισό τριμμένο τυρί.

Στρώνουμε από πάνω 3 φύλλα κρούστας λαδώνοντας το καθένα και απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία είναι κι αυτά λαδωμένα.
Τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια μ' ένα πιρούνι προσέχοντας να φτάσει βαθιά.
Χτυπάμε σ' ένα μπολ τα αυγά με το γάλα να αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω από την πίτα.

Την αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά και μετά την ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

 




 

Μπουγάτσα

2016-12-14 12:59

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ

1 / 2 Κιλό φύλλο κρούστας

5 αυγά

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι χλυαρό  γάλα

2 μασουράκια βανίλια

200 γρ βούτυρο

Κανέλα

Άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

- Λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε το ταψί .

- Παίρνουμε ένα - ένα τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε σουρωτά στο ταψί μέχρι να γεμίσει και να τελειώσουν τα φύλλα.

- Περιχύνουμε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο.

- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

- Στο διάστημα αυτό χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τις βανίλιες και τη ζάχαρη και στο τέλος προσθέτουμε το χλιαρό γάλα.

- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με μια κουτάλα ρίχνουμε το μίγμα αυγών από πάνω να πάει παντού.

- Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να πήξει η κρέμα (δεν θέλει πολύ χρόνο).

- Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει την πασπαλίζουμε με την άχνη και κανέλα.

Είναι πολύ γρήγορη εύκολη και νόστιμη συνταγή

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!


 

Πάστες Σπιτικές

2016-11-09 08:29

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΣΕ ΤΑΨΙ (ΟΝΕΙΡΟ)

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι

6 αυγά

6 κ.σ. ζάχαρη

1 φακελάκι βανίλια

6 κ.σ. (κοφτά) αλεύρι

4 κ.σ. κακάο

4 κ.σ. λάδι (σπορέλαιο)

1 φακελάκι baking powder

Για το σιρόπι

250 ml.νερό

250 ml. Ζάχαρη

2 κ.σ. κονιάκ

Για την κρέμα

2 κρέμες μορφάτ

1 ζαχαρούχο γάλα

Για το γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

100 ml. κρέμα γάλακτος

20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια και το κακάο μέχρι να αφρίσουν. Κοσκινίζεται το αλεύρι και το baking powder και τα προσθέτεται σταδιακά μέσα στο μείγμα με τα ανακατεύοντας απαλά. Στο τέλος προσθέτεται το λάδι και ανακατεύεται.

Αλευρώνεται και λαδώνεται ένα ταψί με διαστάσεις 23-32 εκ. Ψήνεται το παντεσπάνι σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (Πάντα εξαρτάται από τον φούρνο). Στο μεταξύ βράζεται το σιρόπι για 3-­4 λεπτά και το περιχύνεται πάνω από το ζεστό παντεσπάνι 2 λεπτά αφού βγει από τον φούρνο και το αφήνεται να κρυώσει.

Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να πάρετε μια πηχτή κρέμα. Περιχύνεται την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και αφήνεται το γλυκό στο ψυγείο για μία ώρα.

Για το γλάσο, βράζεται όλα τα υλικά στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύεται καλά όλα τα υλικά για να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές. Όταν το γλάσο κρυώσει στους περίπου 30 βαθμούς το περιχύνεται πάνω από το γλυκό. Αφήνεται το γλυκό για μερικές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το γλάσο και να ενωθούν όλες οι γεύσεις.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Θα ξετρελαθείτε !!!!τύφλα να έχουν οι πάστες Ζαχαροπλαστείου!!!!!!!!!!

Μακαρονάδα με σάλτσα πεταλίδες

2016-09-30 09:43

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΕΤΑΛΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 ½ πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

1 μπόλ πεταλίδες (όσες έχετε μαζέψει)

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

2 τομάτες μεγάλες τριμμένες στο τρίφτη ή κονσέρβα

3 φύλλα δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαζεύουμε τις πεταλίδες και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα τηγάνι χωρίς τίποτα άλλο.

Ανακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή φωτιά γύρο στα 5-7 λεπτά μέχρι να αποκολληθούν από το κέλυφος.

Στη συνέχεια αφού τις κατεβάσουμε ξεχωρίζουμε τις πεταλίδες από το κέλυφος.

Βάζουμε τις πεταλίδες σε ένα σουρωτήρι και κάτω από το νερό αρχίζουμε να τις πλένουμε δυνατά μέχρι να φύγει η άμμος.

Κρατάει λίγο η διαδικασία του πλυσίματος αλλά αξίζει τον κόπο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα τη δάφνη αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε τις πεταλίδες.

Μόλις γίνει η σάλτσα σβήνουμε τη φωτιά και κατεβάζουμε. Οι πεταλίδες θα είναι λίγο σκληρές αλλά δεν πρόκειται να βράσουν περισσότερο όσο και να τις αφήσετε.

Εντωμεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και σερβίρουμε με αυτή την υπέροχη σάλτσα.

Είναι ένα πολύ καλοκαιρινό φαγητό και πολύ νόστιμο. Η σάλτσα τρώγεται και σκέτη σαν ουζομεζές….

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!!!!!!!!!!

Σουπιές τηγανητές με μελάνι

2016-09-30 09:39

ΣΟΥΠΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό σουπιές φρέσκιες

Λάδι

Ξύδι

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις σουπιές και κρατάμε το μελάνι τους.

Σ ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε με τα υγρά τους να βράσουν λίγο για να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μελάνι τους όλο και βάζουμε και λάδι, αφήνουμε να τηγανιστούν σε χαμηλή φωτιά και σκεπάζουμε γιατί σκάνε.

Αφού δοκιμάσουμε και δούμε ότι έχουν τηγανιστεί και είναι μαλακές ρίχνουμε αλατάκι και τέλος μπόλικο ξύδι το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε .

Είναι απίθανες οι σουπιές έτσι!!! Δοκιμάστε τες!!!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Κρέμα Βανίλιας και Σοκολάτας

2016-09-29 09:17

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

2 Ποτήρια γάλα

1 κ.σ εσάνς βανίλιας ή 2 φακελάκια (ότι έχετε φτάνει να μυρίζει)

2 κρόκοι αυγών

6 κουταλιές σούπας ζάχαρη

2 ½ κουταλιές σούπας κορν φλαουερ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Επιπλέον των παραπάνω

1 σοκολάτα γάλακτος μεγάλη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη βανίλια να βράσει.

Σ΄ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ.

Μόλις βράσει το γάλα το ρίχνουμε στο μπόλ με τα αυγά ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Την κρέμα την ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα μέχρι να πάρει μία βράσει και σερβίρουμε σε μπολάκια ή ακόμα μπορούμε να γεμίσουμε και κρέπες, πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.

Τώρα για τη κρέμα σοκολάτας κάνουμε την ίδια διαδικασία τα ίδια υλικά απλά μέσα στο γάλα ρίχνουμε την σοκολάτα και δεν βάζουμε 6 κ.σ ζάχαρη στα αυγά αλλά λίγο λιγότερη ανάλογα φυσικά με τα γούστα.

Αν δεν έχετε σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να βάλετε και κουβερτούρα ή κακάο (άμα βάλετε κακάο να προσθέσετε και ζάχαρη γιατί θα πικρίζει).

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

 

 

 

Προϊόντα: 31 - 40 από 104
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>