Τυρόπιτα Λίτσας
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΛΙΤΣΑΣ
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτα ή Κουρου
500γρ φέτα
1 λιτρο γάλα φρέσκο
3 κ.σ βούτυρο
6 κ.σ αλεύρι
2 αυγά
Πιπέρι
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, όχι να καεί.
Διαλύουμε μέσα στο γάλα το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει μπεσαμέλ.
Αφήνουμε την μπεσαμέλ να κρυώσει.
Θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι μας και αφού έχει κρυώσει η μπεσαμέλ την ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το πιπέρι και τέλος τα χτυπημένα αυγά.
Έχουμε τελειώσει την γέμιση.
Σε ένα πυρεξ λαδώνουμε και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας .
Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο
Πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι και την τρυπάμε με το πιρούνι σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C πάνω κάτω για 1 ώρα περίπου ανάλογα και με το φούρνο.
Tips : Μπορείτε να προσθέσετε ότι τυριά έχετε και κίτρινα. Αν τα τυριά σας δεν είναι πολύ αλμυρά προσθέστε αλάτι.
Την έχω φτιάξει και με φύλλο κρούστας .
Την μπεσαμέλ μπορείτε να την φτιάξετε όπως εσύ ξέρετε .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!