Ψωμάκια

2015-02-17 19:13

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΕΜΙΣΗΣ

ΥΛΙΚΑ

4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσης

½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο

8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

¾ ποτηριού νερού γάλα

2 φακελάκια μαγιά ή 40γρ νωπή μαγιά

1 αυγό

1κ.γ αλάτι

Σουσάμι

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Μπορείτε να βάλετε φέτα, κίτρινα τυριά τριμμένα, μανιτάρια ,πατάτες με μαιντανό, λουκανικάκια, η επιλογή δικιά σας.

Εγώ τα μισά τα γέμισα με φέτα και τα άλλα με μερέντα.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα (χλιαρό) και αφήνουμε να φουσκώσεις.Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στο κέντρο ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά, το ασπράδι , το βούτυρο λιωμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι ζυμώνουμε καλ

ά αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.

Φτιάχνουμε την γέμιση χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μικρά, μέσα στην παλάμη μας ανοίγουμε το μπαλάκι γεμίζουμε και δίνουμε σχήμα. Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί τα αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν (περίπου 30 λεπτά). Τέλος τα αλείφουμε με τον κρόκο τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180o c ώσπου να γίνουν ροδαλά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!