Αφράτα Μπιφτέκια
ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 αυγά
400 γρ μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο ή ψωμί του τόστ στο μπλέντερ
1 κ.σ μουστάρδα
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι Μαιντανό
1 ματσάκι φράσκο Δύοσμο
1 σφηνάκι ούζο
1 Πρέζα ζάχαρη (για τα κρεμμύδια)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο ΒΗΜΑ
Σ΄ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με μία πρέζα ζάχαρη αφού καραμελώσουν προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα, αφού σοταριστούν καλά τα κατεβάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2Ο ΒΗΜΑ
Σ΄ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο ανακατεύουμε πολύ καλά σκεπάζουμε και αφήνουμε το κιμά να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
3ο ΒΗΜΑ
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε είτε με πατάτες ή και σκέτα στους 180Ο C για 1 ώρα περίπου.
Καλή όρεξη!!!!
Είναι πολύ νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια!!!!