Αρακάς Αυγολέμονο
ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ Αρακά (Φρέσκο ή κατεψυγμένο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πατάτες
1/2 κούπα ρύζι κίτρινο
Σέλινο
2 Αυγά
1 λεμόνι
1 κύβο Knorr λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο Βήμα
Βράζουμε ένα για 5 λεπτά τον αρακά, τον στραγγίζουμε και ξαναβάζουμε νερό στην κατσαρόλα να πάρει βράσει.(αυτό το κάνουμε όταν ο αρακάς είναι κατεψυγμένος).
2ο Βήμα
Ρίχνουμε τον αρακά στο βραστό νερό (προσοχή το νερό να μην είναι πολύ, απλά να σκεπάζει τον αρακά).
3ο Βήμα
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, σε δεύτερο χρόνο τις πατάτες (κομμένες σε φέτες) το σέλινο, το κύβο, αλάτι - πιπέρι, αφήνουμε να βράσει το φαγητό σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μη στεγνώσει (αν πιει το νερό του προσθέτουμε κι΄ άλλο).
4ο Βήμα
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε το ρύζι και το λάδι.
5ο Βήμα
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα ασπράδια στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους το χυμό λεμονιού, και τέλος προσθέτουμε και λίγο ζωμό από το φαγητό.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού, το φαγητό μας είναι έτοιμο.
ΠΡΟΣΟΧΗ το φαγητό να μην είναι ούτε σούπα ούτε στεγνό δηλ,. να έχει το ζουμάκι του.
Θα σας ενθουσιάσει πολύ δοκιμάστε το !!!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!