Χοιρινό με Σέλινο
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ
Υλικά
-
1 κιλό κρέας χοιρινό (προτιμότερο από σπάλα), σε μικρές μερίδες
-
1½ κιλό σέλινο, καθαρισμένο από τα πολύ χοντρά κοτσάνια, σε κομμάτια 5 εκ.
-
100 ml ελαιόλαδο
-
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
-
3 πράσα
-
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
Λίγο αλεύρι
-
1 ποτηράκι λευκό κρασί
-
1 ματσάκι μικρό άνηθο
-
1 κύβο knorr
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
2 αυγά
-
χυμός από 1 – 2 λεμόνια (ανάλογαμε το πόσο ξινό το θέλουμε)
Διαδικασία:
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κομμένο χοιρινό αφού πρώτα το έχουμε αλατίσει και αλευρώσει.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το κρεμμύδι και το πράσο . Τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το κρέας σβήνουμε με το κρασί.
Συνεχίζουμε το βράσιμο προσθέτουμε το κύβο και νερό ισα που να καλύπτει το κρέας, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι σκεπάζουμε χαμηλώνουμε φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα περίπου.
Ετοιμάζουμε και κόβουμε το σέλινο τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια τα προσθέτουμε στο φαγητό ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ακόμη.
Σε δύο μπολ ρίχνουμε λίγο ξύσμα λεμονιού , χυμό από 2 λεμόνια και δύο αυγά αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε 3 κουτάλες ζουμί από το φαγητό σιγά σιγά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αφήνουμε λίγο ανακατεύοντας με περιστροφή της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.