Γαλακτομπουρεκάκια ατομικά

2021-02-11 09:48

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡEΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 Φύλλο κρούστας

1 βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 κιλό ζάχαρη

600 ml νερό

1 ξύλο κανέλας

1 φλούδα λεμονιού

Χυμό από 1 λεμόνι

10-12 γαρίφαλα

Το βράζουμε 8 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε 1 κ.σ μέλι και 1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ

1 λίτρο γάλα

100 γρ σιμιγδάλι ψιλό

3 αυγά

Λίγο πάνω από τη μέση της κούπα ζάχαρη

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει

Βήμα 2

Σ ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά τη ζάχαρη τη βανίλια το σιμιγδάλι και μία κούπα γάλα που έχουμε κρατήσει από το 1 λίτρο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κάψει (λίγο πριν τον κοχλασμό).

Ρίχνουμε το καυτό γάλα σιγά σιγά στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μεταφέρουμε όλα το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει και να πήξει η κρέμα.

Την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3

Λιώνουμε μία κούπα βούτυρο

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας βουτυρώνουμε το μισό και το διπλώνουμε το κόβουμε κάθετα σε 3 λωρίδες .

Τοποθετούμε 1 κ.σ κρέμα σε κάθε λωρίδα και την τυλίγουμε σαν φάκελο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 36Χ24 και τοποθετούμε τα γαλακτομπουρικάκια

Αφού τελειώσουμε βουτυρώνουμε τα γαλακτομπουρικάκια με το υπόλοιπο βούτυρο που μας έχει μείνει.

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Ψήνουμε στους 180Ο C για 40 – 50 λεπτά.

Βήμα 6

Αφού ψηθούν ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και καλή μας όρεξη.