Γίγαντες με λουκάνικο χωριάτικο και φέτα

2015-11-20 09:15

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ Γίγαντες

4 καρότα

6 κλωναράκια σέλινο

2 κρεμμύδια

400 γρ τομάτα τριμμένη στο τρίφτη

1 κ.σ μπελτέ

2 κύβοι λαχανικών

2 χωριάτικα λουκάνικα

Φέτα

Αλάτι

1 κ.γ Ζάχαρη

Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε από νωρίς τους γίγαντες να μουλιάσουν.

1ο Βήμα

Τους βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας και τους βράζουμε για 1 ώρα από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα.

Αφού βράσουν τους σουρώνουμε .

2ο Βήμα

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (σέλινο, καρότα, κρεμμύδια, τομάτα τους κύβους τη ζάχαρη και λίγο αλάτι) τα βάζουμε στη χύτρα και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, τα βράζουμε ½ περίπου από τη στιγμή που θα σφυρίξει η χύτρα.

3ο Βήμα

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες τα τηγανίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

4ο Βήμα

Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τους γίγαντες τα βρασμένα λαχανικά τα λουκάνικα με το λάδι τους μαζί και προσθέτουμε και το μπελτέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο αλάτι να υπολογίσετε και τη φέτα και τους κύβους.

Σερβίρεται με τριμμένη φέτα!!!!! Η νοστιμιά είναι μοναδική……

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ