Κανελόνια Γεμιστά

2018-03-04 11:43

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 ½ Πακέτο Κανελόνια

4 κουταλιές της σούπα λάδι

1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο

2 σκελίδες σκόρδο

5 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

Λίγο ρίγανη, βασιλικό

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

1 ½ κούπα ζωμό βοδινού

1 κ.σ αλεύρι

500 γρ τομάτα τριμμένη στο τρίφτη ή concase

330 ml κρέμα γάλακτος


1 κούπα τριμμένα τυριά ή παρμεζάνα

20 γρ βούτυρο


2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη

1 αυγό

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Μετά ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα , προσθέτουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το ζωμό.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Αφού κρυώσει προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί (κρατάμε λίγο για το τέλος) και το αυγό.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με αυτή τη γέμιση.


Σε ένα ταψί ρίχνουμε την τομάτα λίγα κομματάκια βούτυρο και τοποθετούμε από πάνω τα γεμιστά κανελόνια, τα καλύπτουμε με την κρέμα γάλακτος σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί που έχουμε κρατήσει και ξαναψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε !!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!