Κεφτεδάκια γεμιστά με τσένταρ

2016-03-09 08:46

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ

ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

300 γρ τυρί τσένταρ

3 κρεμμύδια στο μπλέντερ

3 σκελίδες σκόρδο

1 αυγό

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

1 συσκευασία ψιλοκομμένα το ματάκια

1 κούπα χυμό τομάτας

1 σακουλάκι κριθαράκι μέτριο

1 κούπα ζωμό βοδινό

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Ζάχαρη

Ρίγανη

Τυρί τριμμένο για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ο Βήμα

Σ΄ένα μπολ βάζουμε το κιμά, το μισό κρεμμύδι, τα σκόρδα τριμμένα, το αυγό τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και την φρυγανιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια και μετά σε μικρότερα κομμάτια, παίρνουμε κιμά και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε γεμίζουμε με τυρί και μετά το πλάθουμε σαν μπαλάκι.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 190 με 200 βαθμούς, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

2ο Βήμα

Σε ένα ταψί ρίχνουμε λάδι το υπόλοιπο κρεμμύδι και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε τα τοματάκια το χυμό την ζάχαρη, το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν.

3ο Βήμα

Μόλις ροδίσουν τα κεφτεδάκια μας τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί . Τα αφήνουμε να βράσουν προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την μανέστρα, προσθέτουμε ζεστό νερό για να μη πήξει το φαγητό.

Σερβίρεται με τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή ότι άλλο έχετε.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!

 

Είναι μαμαδίστικο φαγητό θα με θυμηθείτε!!!!