Κιμαδόπιτα
ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
600 γρ αλεύρι για ο.χ
1 κ.γ αλάτι
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι
Χλιαρό νερό όσο πάρει.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
850 γρ κιμά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα
½ ποτήρι λευκό κρασί (σβήνουμε)
1κ.γ νοστιμιά
Αλάτι – πιπέρι
Αφού κρυώσει η γέμιση χτυπάμε 4 αυγά τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι ή ότι άλλο τυρί κίτρινο υπάρχει.
Θα χρειαστούμε και άλλη 1 κούπα με τυριά για ανάμεσα στα φύλλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανοίγουμε 4 φύλλα
-Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο.
-Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε τη γέμιση και λίγο τυρί από πάνω.
-Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο πασπαλίζουμε ξανά με τυρί.
-Τέλος βάζουμε το τελευταίο φύλλο όπου το χαράζουμε και το αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού λίγο λάδι και λίγο γάλα.
Ψήνουμε στου 190Ο C μέχρι να ροδίσει.