Κιμαδόπιτα

2022-02-08 09:17

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

600 γρ αλεύρι για ο.χ

1 κ.γ αλάτι

4 κ.σ ελαιόλαδο

2 κ.σ ξύδι

Χλιαρό νερό όσο πάρει.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

850 γρ κιμά

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

5 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα

½ ποτήρι λευκό κρασί (σβήνουμε)

1κ.γ νοστιμιά

Αλάτι – πιπέρι

Αφού κρυώσει η γέμιση χτυπάμε 4 αυγά τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι ή ότι άλλο τυρί κίτρινο υπάρχει.

Θα χρειαστούμε και άλλη 1 κούπα με τυριά για ανάμεσα στα φύλλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Ανοίγουμε 4 φύλλα

-Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο.

-Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε τη γέμιση και λίγο τυρί από πάνω.

-Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο πασπαλίζουμε ξανά με τυρί.

-Τέλος βάζουμε το τελευταίο φύλλο όπου το χαράζουμε και το αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού λίγο λάδι και λίγο γάλα.

Ψήνουμε στου 190Ο C μέχρι να ροδίσει.