Κολοκυθάκια Παραδοσιακά γεμιστά στη γάστρα
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ
8 Κολοκυθάκια στρογγυλά μεγάλα
½ κιμά ανάμεικτο
1 κούπα ρύζι κίτρινο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
2 κύβους Knorr βοδινό
2 πατάτες σε φετούλες
Λίγη γέμιση από τα κολοκύθια
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
4 Αυγά
Χυμό από 1 ½ λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο Βήμα
Ανοίγουμε και καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια, κρατάμε λίγο για την γέμιση.
2ο Βήμα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε, συνεχίζουμε με το κιμά το κύβο και το ρύζι , προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε, ρίχνουμε το περιεχόμενο από τα κολοκύθια που έχουμε κρατήσει,
αλάτι πιπέρι και τέλος το ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο και κατεβάζουμε από την φωτιά. (Η γέμιση να έχει υγρά να μην είναι στεγνή ούτε νερουλή)
3ο Βήμα
Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στη γάστρα και τα γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε φτιάξει τα σκεπ
άζουμε με τα καπακάκια τους και στα κενά τοποθετούμε τις πατάτες. Προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να καλυφθούν τα κολοκυθάκια λίγο πάνω από τη μέση. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λάδι και το άλλο κύβο που μας έχει περισσέψει.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα στους180 - 200 βαθμούς.
4ο Βήμα
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό φτιάχνουμε το αυγολέμονο προσθέτοντας ζωμό από την γάστρα, περιχύνουμε τα κολ
οκυθάκια και κουνάμε την γάστρα να πάει παντού.
Έτοιμα για σερβίρισμα!!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!