Κοτόπουλο με πένες και κρέμα τυριού
Υλικά συνταγής
-
2 Στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
-
2 πακέτα πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα
-
1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
-
300 γρ. μαλακό Τυρί [τύπου Φιλαδέλφεια]
-
Ελαιόλαδο
-
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
-
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
-
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε το ζυμαρικό μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τα κομμάτια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
-
Προσθέτουμε ζεστό νερό και το κύβο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄περίπου. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το τυρί με τα υλικά και να γίνει μία πηχτή σάλτσα.
-
Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε και το ζυμαρικό μας και ανακατεύουμε με τη σάλτσα * ή σερβίρουμε το ζυμαρικό μας και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
* Σε περίπτωση που βάλουμε το ζυμαρικό μέσα στο μείγμα κοτόπουλου, έχουμε φροντίσει να κρατήσουμε 3/4 φλ. τσαγιού από το νερό που βράσαμε το ζυμαρικό μας και να το προσθέσουμε στο μείγμα κοτόπουλου πριν βάλουμε και το ζυμαρικό και να ανακατέψουμε πάνω στη φωτιά για 1΄τουλάχιστον.
* Το φαγητό αυτό είναι για οικογένεια 4 ατόμων και - αν θέλετε για 2 άτομα βάλτε τις μισές ποσότητες