Μακαρονάδα με σάλτσα πεταλίδες
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΕΤΑΛΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ½ πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1 μπόλ πεταλίδες (όσες έχετε μαζέψει)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 τομάτες μεγάλες τριμμένες στο τρίφτη ή κονσέρβα
3 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαζεύουμε τις πεταλίδες και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα τηγάνι χωρίς τίποτα άλλο.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή φωτιά γύρο στα 5-7 λεπτά μέχρι να αποκολληθούν από το κέλυφος.
Στη συνέχεια αφού τις κατεβάσουμε ξεχωρίζουμε τις πεταλίδες από το κέλυφος.
Βάζουμε τις πεταλίδες σε ένα σουρωτήρι και κάτω από το νερό αρχίζουμε να τις πλένουμε δυνατά μέχρι να φύγει η άμμος.
Κρατάει λίγο η διαδικασία του πλυσίματος αλλά αξίζει τον κόπο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα τη δάφνη αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε τις πεταλίδες.
Μόλις γίνει η σάλτσα σβήνουμε τη φωτιά και κατεβάζουμε. Οι πεταλίδες θα είναι λίγο σκληρές αλλά δεν πρόκειται να βράσουν περισσότερο όσο και να τις αφήσετε.
Εντωμεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και σερβίρουμε με αυτή την υπέροχη σάλτσα.
Είναι ένα πολύ καλοκαιρινό φαγητό και πολύ νόστιμο. Η σάλτσα τρώγεται και σκέτη σαν ουζομεζές….
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!!!!!!!!!!