Μανιταρόπιτα

2015-05-27 21:48

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 Σφολιάτα

1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ή 2 κονσέρβες


2 κρεμμύδια ξερά

200 – 250 γρ μπέϊκον

½ λίτρο γάλα

3 κ.σ αλεύρι

40 γρ βούτυρο

2 ασπράδια αυγών

2- 3 κούπες τριμμένα τυριά

Σουσάμι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμύδια,προσθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος το μπέι

κον.

Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ (βούτυρο, αλεύρι , γάλα) και την αφήνουμε στην άκρη να κ

ρυώσει.

Μέσα στην μπεσαμέλ που έχει κρυώσει προσθέτουμε τα ασπράδια τα τυριά και το μίγμα μανιταριών βάζουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα πυρέξ μέγεθος όσο και το φύλλο σφολιάτας, λαδώνουμε στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας προσθέτουμε την γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.

Κόβουμε την πίτα και προσθέτουμε σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200Ο για 50 λεπτά περίπου

(μέχρι να ροδοκοκκινήσει)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!