Μανιταρόπιτα Απαλή
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Φύλλο Σφολιάτας
10 φέτες ζαμπόν ή καπνιστή μπριζόλα ή γαλοπούλα
1 κιλό τυριά τριμμένα ανάμεικτα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 ξερό
500 γρ μανιτάρια φρέσκα ή 2 κονσέρβες
1 κ.σ βούτυρο
1 κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο Βήμα
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τη σφολιάτα από πάνω βάζουμε τις φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα κλπ, στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα τριμμένα τυριά. (εγώ έβαλα καπνιστή μπριζόλα σε φέτες ήταν τέλεια)
2ο Βήμα
Σε ένα μπόλ κόβουμε τα μανιτάρια εάν είναι φρέσκα (είναι καλύτερα τα φρέσκα)
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο πιπέρι.
Αφού σοταριστούν καλά τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
3ο Βήμα
Σε ένα μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους.
4ο Βήμα
Πάμε να φτιάξουμε την πίτα μας.
Εχουμε μείνει στα τυριά από πάνω ρίχνουμε το μίγμα των μανιταριών και τέλος την κρέμα γάλακτος.
5ο Βήμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου αφού ροδοκοκκινίσει .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΙΤΕΣ