Μελαχρινή

2017-03-07 12:42

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ

ΥΛΙΚΑ

1/4 Κούπας αλεύρι

1 1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό

2 κουταλάκια μπείκιν πάουντερ

1 κουταλάκι κανέλα

3 κουταλάκια κακάο

6 αυγά 1 κούπα ζάχαρη

1/4 κούπας ηλιέλαιο

1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπείκιν την κανέλα και το κακάο.

Χτυπάμε τ΄αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, να πήξουν και να αφρατέψουν.

Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα, ρίξτε στο μείγμα των αυγών πρώτα τα’ ανακατεμένα στερεά υλικά κι ύστερα το λάδι και τα καρύδια λίγα – λίγα.

Το μείγμα δεν πρέπει να ξεφουσκώσει.

Αδειάζουμε το αφράτο μείγμα σε ταψάκι ή φόρμα περίπου 30 εκ. και ψήνουμε στους 175Ο C, για 30΄περίπου.

Βγάλτε από το φούρνο κι αφού κρυώσει λίγο, κόψτε το σε κομμάτια.

Βράστε τα υλικά για το σιρόπι 10΄και περιχύστε μ΄αυτό το γλύκισμα.

Σερβίρουμε με παγωτό!!!!!!!

Τύφλα να έχει η καρυδόπιτα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!