Μελιτζάνες Παπουτσάκια Αλλιώτικα
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες μεγάλες (Φλάσκες)
1 φακελάκι μπεσαμέλ έτοιμο
1 συσκευασία μπέικον
4 φέτες Ζαμπόν ή γαλοπούλα
Τυριά τριμμένα
1 κρεμμύδι
Λίγη φρυγανιά
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι - Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε της μελιτζάνες στη μέση, βγάζουμε από μέσα την ψίχα και την κρατάμε.
Αλατοπιπερίζουμε τις μελιτζάνες και τις λαδώνουμε με πινέλο, στη συνέχεια τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και τις ψήνουμε γύρο στο ½ ώρο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπάμε στο μπλέντερ το εσωτερικό από τις μελιτζάνες μαζί με το κρεμμύδι και λίγο λάδι.
Στη συνέχεια μέσα στο μίγμα ρίχνουμε τα αλλαντικά ψιλοκομμένα τα τυριά τριμμένα (όσο επιθυμείται εσείς), πιπέρι και λίγη φρυγανιά για τα υγρά.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο ρίχνουμε λίγο τυρί, μετά τη γέμιση από πάνω τη μπεσαμέλ και τέλος τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!