Μηλόπιτα της Ξένης

2018-01-26 12:51

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ

1 Κούπα ζάχαρη


3/4 βιτάμ

4 μήλα σε ροδέλες

1 κ.σ κανέλα

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1κούπα Φαρίνα κόκκινη

1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

1 κ.γ μπέικιν πάουτερ

1 βανίλια

150 γρ καρύδια (μια χουφτα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ο Βήμα

Σε ένα ταψί Νο 32 ρίχνουμε τη ζάχαρη την κανέλα και το βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά.

2ο Βήμα

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τα καρύδια αφού τα έχουμε σπάσει πρώτα σε χονδρά κομμάτια και στη συνέχεια στρώνουμε τις ροδέλες από τα μήλα όσες πάρει. Ξαναβάζουμε το ταψί το φούρνο και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά .

3ο Βήμα

Είναι ώρα να ετοιμάσουμε το κέικ όσο ψήνονται τα μήλα.


Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και τα ασπράδια τα χτυπάμε ξεχωριστά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά τη μαρέγκα στους κρόκους και ανακατεύουμε σιγά- σιγά να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε το κονιάκ τη βανίλια και λίγο -λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.

4ο Βήμα

Αφού έχει περάσει ο καθορισμένος χρόνος βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε με ένα κουτάλι από πάνω το μίγμα το στρώνουμε καλά - καλά και το ξανατοποθετούμε μέσα στο φούρνο για άλλα 20 με 25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο να ψηθεί .

Να σημειώσω ότι ο φούρνος παραμένει στην ίδια θερμοκρασία από την αρχή δηλαδή 180Ο c σε αντιστάσει

ς πάνω κάτω.

5ο Βήμα

Όταν είναι έτοιμη η Μηλόπιτα την βγάζουμε από το φούρνο και την γυρνάμε τούμπα (ανάποδα) πάνω σε ένα δίσκο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.