Μουσακάς Αλλιώτικος
ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ
ΥΛΙΚΑ
Πατάτες σε ροδέλες τόσες όσες για να καλύψουμε το ταψί μας
1 κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
3 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
2 μελιτζάνες κομμένες σε ρόμβους
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
500 γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα
1 κουτάλι του γλυκού κουρκουμά ή μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
Φρυγανιά τριμμένη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 ½ λίτρο γάλα
10 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
50 γρ βούτυρο
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Ο Βήμα
Παίρνουμε τις πατάτες τις ραντίζουμε με λίγο λάδι αλάτι (λίγο) και πιπέρι και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (όχι πολύ).
2ο Βήμα
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι τα κρεμμύδια , το κοτόπουλο και σοτάρουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (πιπεριές –μανιτάρια) το μπαχαρικό και λίγο αλάτι (με δοκιμή).
Αφού σοταριστούν καλά και μειωθεί ο όγκος τους προσθέτουμε και το πελτέ αφού πρώτα τον έχουμε αραιώσει μέσα σε μισό ποτήρι νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να φύγουν τα υγρά και μείνουν με το λαδάκι τους.
3ο Βήμα
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ όπως ξέρουμε.
Εγώ διαλύω το αλεύρι μέσα στο γάλα και το ρίχνω λίγο - λίγο μέσα στη κατσαρόλα όπου έχει λιώσει το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε την κούπα με το τυρί.
4ο Βήμα
Παίρνουμε το ταψί μας το λαδώνουμε στρώνουμε τις ψητές πατάτες από πάνω ρίχνουμε την κούπα με το κεφαλοτύρι, συνεχίζουμε με τη γέμιση την στρώνουμε σε όλο το ταψί καλά και από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ και τέλος πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Είναι ένα φανταστικό φαγητό καθόλου βαρύ με όλες τις γεύσεις στο στόμα σας θα το λατρέψετε!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!