Μπανόφι
ΜΠΑΝΟΦΙ
ΥΛΙΚΑ
1 Μικρή σαντιγί (φυτική στο πράσινο κουτί)
1 ζαχαρούχο γάλα + 1 κ.σ. βούτυρο πάνε μαζί
2 κ.σ κακάο
1 πακέτο νιφάδες σοκολάτας γιώτης
1 πακέτο μπισκότα digestive
4-5 κ.σ λιωμένο βούτυρο γαι τα μπισκότα
2 -3 μπανάνες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο Βήμα
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μιά κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ξανθωπό χρώμα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί.
2ο Βήμα
Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να πήξει και να στέκεται.
3ο Βήμα
Προσθέτουμε τμηματικά την σαντιγί στο μίγμα καραμέλας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνουν ένα πολύ αφράτο μίγμα.
4ο Βήμα
Χτυπάμαι τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο για να υγροποιηθεί καλά το μπισκότο
5ο Βήμα
Επιλέγουμε που θα φτιάξουμε το γλυκό μας σε ποτήρια ή σε ταψάκι, εγώ το έφτιαξα σε πυρέξ και διπλή ποσότητα λόγο εορτών.
6ο Βήμα
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.
7ο Βήμα
Η σε ποτήρια ή σε ταψί στρώνουμε αρχικά το μπισκότο, από πάνω ρίχνουμε το μισό μίγμα (καραμέλας - σαντιγί) και από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες μπανάνας, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα και τέλος πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας.
8ο Βήμα
Σκεπάζουμε το γλυκό με μεβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Τρώγεται μετά από 3 ώρες αφού έχει παγώσει.
Θα σας ενθουσιάσει είναι πολύ δροσερό και πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!