Μύδια Αχνιστά

2016-03-18 08:40

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1,200 Μύδια

3 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες

4 σκελίδες σκόρδου μεγάλες

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί

1 φλιτζάνι του καφέ Λάδι

Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ο Βήμα

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια να μην έχουν τίποτα εξωτερικά

2ο Βήμα

Σε ένα μεγάλο τηγάνι κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε και τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό (κρατάμε λίγο για το τέλος).

Από πάνω στρώνουμε τα μύδια ρίχνουμε το λάδι την ρίγανη και τα ¾ κρασί (κρατάμε λίγο για το τέλος).

3ο Βήμα

Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει γύρο στα 20 λεπτά το πολύ μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και ενωθούν τα υλικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ όσα μύδια δεν άνοιξαν τα πετάτε.

4ο Βήμα

Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Είναι ένα φανταστικό και νηστίσιμο φαγητό θα το λατρέψετε!!!!

Μπορείτε επίσης να βάλετε και άλλα όστρακα μέσα, αλλά τα μύδια είναι πεντανόστιμα!!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ