Οι τέλειοι Κουραμπιέδες
ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
• 300 γρ. βούτυρο (γάλακτος και αιγοπρόβειο) {ΗΠΕΙΡΟΣ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ)}
• 125 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
• 110 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για το πασπάλισμα
• 25 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
• 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη για 20 λεπτά.
Μέχρι να χτυπηθούν τα υλικά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για ένα τέταρτο και στη συνέχεια αφού κρυώσουν τα σπάμε (με όποιο τρόπο ξέρει ο καθένας)
Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε στο μίξερ την βανίλια και το αλεύρι σιγά – σιγά και αφού ενωθούν τα υλικά συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα αμύγδαλα και το κονιάκ και η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Αρχίζουμε να πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ότι σχήμα θέλουμε είτε με το χέρι είτε με σκεύος (προσοχή όμως να είναι στο ίδιο πάχος και μέγεθος για να έχουν τέλειο ψήσιμο).
Στρώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 λεπτά με 25 στους 170Ο βαθμούς.
Να θυμάστε ότι οι κουραμπιέδες δεν πρέπει να ψηθούν πολύ πρέπει να είναι άσπροι).
Όταν τους βγάλετε από το φούρνο αφήστε τους να κρυώσουν καλά και μετά να τους πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη για να μη νοτίσουν .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!