Παστίτσιο Μαμαδίστικο

2016-02-02 09:45

ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

ΥΛΙΚΑ

700 γρ κιμά μοσχαρίσιο

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 κύβους knorr βοδινό

400 γρ τομάτα στο τρίφτη

1 κούπα τυριά τριμμένα

Αλάτι - πιπέρι

Φρυγανιά

Λάδι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1 ½ λίτρο γάλα

7 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι

50 γρ βούτυρο

2 κρόκοι αυγών

1 κουτάκι του γλυκού Μοσχοκάρυδο

1 κούπα τυριά τριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ο Βήμα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε την τομάτα, αλάτι , πέπερι και τους κύβους, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά.

2ο Βήμα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα κρύο όπως είναι και προσθέτουμε και το αλεύρι και με το αναδευτήρα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (σε χαμηλή φωτιά για να μη μας κολλήσει), μόλις πήξει η μπεσαμέλ την κατεβάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Αφού κρυώσει προσθέτουμε τους δύο χτυπημένους κρόκους την κούπα με τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.

3ο Βήμα

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένα νερό (να κρατάνε λίγο).

Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε λαδάκι.

4ο Βήμα

Παίρνουμε ένα ταψί το βουτυρώνουμε.

Στρώνουμε τα μακαρόνια ρίχνουμε την κούπα με τα τυριά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε και λίγο μπεσαμέλ.

Από πάνω ρίχνουμε τον κιμά και τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και είναι έτοιμο το παστίτσιο μας για ψήσιμο.

Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Μπορείτε να βάλλεται και έτοιμη μπεσαμέλ εάν δεν μπορείτε να την φτιάξετε γίνεται εξίσου υπέροχο!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!! ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!!!!!!

 

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!