Πιροσκί με λουκάνικο
ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ

4 Κούπες μεγάλες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα
2 φακελάκια μαγιά
2 συσκευασίες λουκανικάκια μικρά (κοκτέιλ)
1 κ.γ ζάχαρη
1 ½ κ.γ αλάτι
1 αυγό
1 ½ κ.σ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα το ρίχνουμε σε ένα μπόλ και μέσα λιώνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη προσθέτουμε και μισή κούπα αλεύρι από αυτό που έχουμε να ζυμώσουμε, είναι σαν χυλός το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη
για 20λεπτά περίπου.

Σε ένα μεγαλύτερο μπόλ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα λουκάν
ικα), στη συνέχεια ρίχνουμε και το μίγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάι στα χέρια και να είναι πολ
ύ μαλακή (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο αλεύρι ακόμα), σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρ
α περίπου.
Όταν θα ξεσκεπάσετε την ζύμη θα έχει διπλασιαστεί. Παίρνετε μικρή ποσότητα στη χούφτα σας θα την ανοίξετε και θα βάλετε μέσα το λουκανικάκι και θα το πλάσετε γύρο από αυτό. Έτσι θα κάνετε με την υπόλοιπη ζύμη.
Θα σας βγουν σε ποσότητα 2 ταψιά κουζίνας.
Τώρα άμα δεν θέλετε να τα τηγανίσετε σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο μπορείτε να ψήσετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω σε αντίσταση για 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σίγουρα τα τηγανιτά είναι πιο ωραία αλλά και τα ψητά είναι πιο υγιεινά και κρατούν περισσότερο.