Πτι φουρ σπιτικά
ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ
Υλικά:
-
300 γρ. βούτυρο
-
3 αυγά
-
500 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
-
200 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
-
ξύσμα πορτοκαλιού
-
1 κ.γ μπέικιν
-
1 βανίλια
-
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
-
1 κουτ.γλ. κονιάκ
-
1 κ.σ μέλι
-
μαρμελάδα (εγώ έβαλα βερίκοκο και κεράσι ή μερέντα)
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
2 κ.σ Ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε το ξύσμα, την βανίλια, την κανέλα και το μέλι και συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ το χτύπημα.
Τελευταίο ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί ή λαμαρίνα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς.
Σε ένα κορνέ βιδώνουμε το μεγαλύτερο σχήμα "αστεριού" και βάζουμε σταδιακά από μια ποσότητα ζύμης. Φτιάχνουμε μπαστουνάκια το ένα δίπλα στο άλλο αλλά όχι κολλητά.
Ψήνουμε για περίπου 20' λεπτά στους 180' ή έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκολλάμε.
Παίρνουμε από ένα μπισκότο, αλείφουμε με μια κουταλιά μαρμελάδα και κολλάμε με ένα άλλο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το ηλιέλαιο και βουτάμε τη μία τους άκρη.
Αφήνουμε να στεγνώσει και η σοκολάτα...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!