Ρεβιθάδα
ΡΕΒΙΘΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο ρεβίθια
1 ποτηράκι του κρασιού κίτρινο ρύζι
2-3 Καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
2 φύλλα δάφνης
Μπαχάρι
Φλούδες από ένα λεμόνι
1κ.γ Νοστιμιά
Χυμό από 1 ½ λεμόνι
1 ½ κ.σ Κόρν Φλάουερ
Πιπέρι
Αλάτι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια.
Παίρνουμε την χύτρα ταχύτητας ρίχνουμε τα ρεβίθια – το κρεμμύδι ψιλοκομμένο τα καρότα σε ροδέλες την δάφνη, τις φλούδες από το λεμόνι και το μπαχάρι. Προσθέτουμε νερό να καλύπτει τα ρεβίθια και λίγο παραπάνω.
Κλείνουμε το καπάκι και από την στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει βράζουμε για 20 λεπτά. Αν τώρα μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα θέλουν βράσιμο 1 ώρα.
Αφού βράσουν βγάζουμε από μέσα την δάφνη το μπαχάρι και τις φλούδες από λεμόνι.
Με ανοικτή την κατσαρόλα πια την ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε τη νοστιμιά το αλάτι – πιπέρι το λάδι και το ρύζι.
Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει το ρύζι, ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το χυμό λεμονιού με το κόρν φλάουερ και το ρίχνουμε μέσα.
Μόλις μελώσει κατεβάζουμε και σερβίρουμε!!! Είναι υπέροχο φαγητό!!!!