Ρεβύθια με ρύζι στο πήλινο

2017-11-29 08:29

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ

Θα χρειαστούμε:

1 σακουλάκι ρεβίθια

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

3 φύλλα δάφνης

1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη

½ ή 1 κ.γ μπούκοβο (κατά προτίμηση)

4 τομάτες τριμμένες στο τρίφτη

1 κύβο knorr (επιλογής σας)

1 κ.σ μπελτέ

½ ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο

Αλάτι – λάδι

Εκτέλεση :

1ο στάδιο

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς με 2 κ.γ αλάτι, την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα αφήνουμε ξανά 1 ώρα στο νερό με 1 κ.γ σόδα.

2ο στάδιο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας.

3ο στάδιο

Σε μία γάστρα πήλινη ή ότι έχετε, βάζουμε τα ρεβίθια μας το κρεμμύδι, τη δάφνη, το μπούκοβο, το σκόρδο, το κύβο και ζεστό νερό ίσα να τα καλύπτει λίγο.

Τα βάζουμε στο φούρνο και τα αφήνουμε στους 200Ο c να μαγειρευτούν αρκετά.

4ο στάδιο

Ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε την τομάτα το πελτέ και το αλάτι τσεκάρουμε τα υγρά και ξανακλείνουμε (αν θέλετε βάζετε και το λάδι εγώ το βάζω στο τέλος όταν σβήνω το φούρνο).

5ο στάδιο

Ανοίγετε τη γάστρα τσεκάρετε τα υγρά, δοκιμάσετε τα ρεβίθια και αν έχουν γίνει ρίχνεται το ρυζάκι, αφήνετε κανά δεκάλεπτο και σβήνεται τη φωτιά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο !!!!!

Όπως φωτο!!!!