Σκορδόψωμο διαφορετικό
ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΥΠΕΡΟΧΟ
ΥΛΙΚΑ
500 ml χλιαρό νερό
700- 800 γρ αλεύρι (όσο πάρει)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
20 ml σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
70 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.γ. πολτό σκόρδου ή 3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
1 συσκευασία τριμμένα κίτρινα τυριά ή ότι έχετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά τα ανακατεύουμε τα αφήνουμε λίγο και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και τέλος προσθέτουμε και τα 20 ml. (Η ζύμη να είναι μαλακή) την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον μαϊντανό το υπόλοιπο σπορέλαιο το βούτυρο το σκόρδο και το μισό τυρί τριμμένο.
Όταν γίνει η ζύμη και διπλασιαστεί κόβουμε κομμάτι όσο η χούφτα μας την κάνουμε στενόμακρη και την περνάμε μέσα από το μίγμα του μαϊντανού και την τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι το ίδιο κάνουμε με όλη την ζύμη φτιάχνουμε στην ουσία μία μαργαρίτα μέσα στο ταψάκι. Ότι μείνει από το μείγμα του μαϊντανού το ρίχνουμε από πάνω. Τέλος πάνω από το ταψάκι μας προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180-200Ο C στον αέρα για μισή ώρα μέχρι να γίνει ροδαλό.