Σουτζουκάκια Σμυρνέϊκα

2015-05-12 09:02

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας

2 σκελίδες σκόρδο

1 ½ κ.γ κίμινο

1 μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο χωρίς την κόρα.

1 αυγό

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 κονσέρβα τοματάκια

1 pummaro

1 κρεμμύδι

Ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε την ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να ενωθούν τα αρώματα των υλικών.

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε .

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε τα τοματάκια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε χυμό τομάτας όσο θέλουμε για την σάλτσα μας και αφήνουμε να βράσει.

Στην διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε τη ζάχαρη και λάδι από το τηγάνι που τηγανίσαμε τα σουτζουκάκια.

Όταν μελώσει προσθέτουμε τα σουτζουκάκια, χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε και αφήνουμε να γίνει το φαγητό.

Σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ