ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΛΙΤΣΑΣ

2015-03-17 09:14

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΛΙΤΣΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 ½ κούπα κίτρινο αλεύρι τύπου Μ (Ζυμώματα)

1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσης

½ φλιτζανάκι λάδι

Αλάτι

Νερό όσο χρειαστεί

Για τη Γέμιση

1 Κιλό Σπανάκι

1 Κιλό Σέσκουλα

1 ματσάκι μυρώνια

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα

4 αυγά

½ κιλό φέτα

Εκτέκλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη μαλακή.

Ανοίγουμε 4 φύλλα στο μέγεθος του ταψιού που έχουμε.

Σε μια κατσαρόλα περνάμε όλα τα λαχανικά να βγάλουν τα υγρά τους, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, προσθέτουμε την φέτα και τα αυγά και λίγο λάδι.

Στρώνουμε τα δύο φύλλα αφού τα λαδώσουμε πρώτα και προσθέτουμε τη γέμιση, βάζουμε και τα άλλα δύο, λαδώνουμε, κόβουμε και ψήνουμε στους 180 με 200o C πάνω κάτω για 1 ώρα περίπου

Είναι υπέροχη και πολύ τραγανή και την επόμενη μέρα…

Καλή Επιτυχία….