Σπανακοπιτάκια

2016-03-09 08:53

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 γιαούρτι

1 αυγό

1 ποτήρι κρασιού λάδι σπορέλαιο

Αλάτι

1 φακελάκι μαγιά

Χλιαρό νερό (όσο πάρει)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε τη ζύμη ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να είναι μαλακή και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1/2 ώρα περίπου και να φουσκώσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

½ κούπα άνηθο

1 /2 κούπα φέτα

1 κούπα κίτρινα τυριά τριμμένα

Πιπέρι

2 αυγά

Αλάτι ένα δεν είναι πολύ αλμυρά τα τυριά σας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα κόβουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τον άνηθο, τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μειωθεί ο όγκος τους. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά .

Λαδώνουμε τα χέρια μας και παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης όσο ένα καρύδι την ανοίγουμε στη παλάμη μας την γεμίζουμε με γέμιση και το κλείνουμε.

 

Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και 40 λεπτά περίπο

 

υ.

Η δόση αυτή βγαίνει περίπου σε ποσότητα δύο ταψιά.

 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!