Στιφάδο

2018-01-26 12:48

ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

1,500 κιλό μοσχάρι ελιά
700 γρ. με 1 κιλό κρεμμύδια μικρού μεγέθους όχι κατεψυγμένα


2 συσκευασίες τοματάκια στο τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2-3 πατάτες ή περισσότερες αν θέλετε

1 ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
Αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ ζάχαρη

2 φύλλα Δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

μπαχάρι

2 Γαρίφαλα

1/2 φλιτζάνι του καφέ ξύδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

1Ο Βήμα

Βάζω το κρέας να βράσει και να μαλακώσει.

2ο Βήμα

Βράζω νερό και το ρίχνω σε ένα μπόλ, ρίχνω τα κρεμμύδια ακαθάριστα και τα αφήνω 5 λεπτά. Τα στραγγίζω και αρχίζω να τα καθαρίζω (έτσι αποφεύγουμε το κλάμα).

3ο Βήμα

Σοτάρω τα κρεμμύδια (ολόκληρα), τις πατάτες τα σκορδάκια ρίχνω τη ζάχαρη και τη δάφνη μετά από λίγο προσθέτω και το μοσχαράκι μου το οποίο έχει μισοβράσει. Αφού σοταριστούν όλα μαζί σβήνουμε με το κρασί.

4ο Βήμα

Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τις τομάτες το πελτέ, αλάτι πιπέρι. (μέσα σε ένα τούλι δένω την κανέλα το μπαχάρι και το γαρίφαλο) και το ρίχνω και αυτό μέσα στην κατσαρόλα.


5ο Βήμα

Προσθέτουμε λίγο νερό από το μοσχάρι που βράσαμε, χαμηλώνουμε τη φωτά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να γίνει και να μελώσει.

6ο Βήμα

Βγάζουμε το τούλι με τα μπαχαρικά δεν το αφήνουμε πολύ γύρο στα 10 με 15 λεπτά μαγειρέματος εκτός εάν σας αρέσει το έντονο άρωμα της κανέλας και του γαρίφαλου.

Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε το ξυδάκι και σβήνουμε την φωτιά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.