Τάρτα Αλμυρή
ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ τυρί Φιλαδέλφειας
200 γρ. κρέμα γάλακτος
5 φέτες μπέικον
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Πιπέρι
Βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια ταρτιέρα βάζουμε βούτυρο στρώνουμε τη σφολιάτα και την τρυπάμε με το πιρούνι. Τη βάζουμε στο φούρνο στους 200ο c πάνω κάτω για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με τα μανιτάρια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη Φιλαδέλφεια με την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι
Όταν είναι έτοιμη η σφολιάτα τη βγάζουμε και τη στρώνουμε εσωτερικά με αν κουτάλι να καθίσει.
Βάζουμε από πάνω λίγο τυρί, μετά το μπέικον με τα μανιτάρια και τέλος ρίχνουμε το μίγμα της κρέμας γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η τάρτα μας.
Μπορείτε να βάλετε αντί για κεφαλογραβιέρα ότι έχετε στο ψυγείο.