Τορτελίνια με μπέϊκον και κολοκυθάκια

2016-06-02 20:55

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

4 πακέτα τορτελίνια 250 γραμ. γεμιστά με τυριά
4 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σε ρόμβους
200 γραμ. μπέικον
2 κρέμες γάλακτος
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Βούτυρο ή λάδι
Αλάτι
Πιπέρι, τριμμένο τυρί [προαιρετικά]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε ίσα να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το μπέικον σε ακανόνιστα κομματάκια και το ροδίζουμε κι αυτό να γίνει τραγανό

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες λέει 15 λεπτά βράζουμε μόνο για 10 λεπτά να κρατάνε λίγο.

Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι ,η λιωμένο βούτυρο
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια ,προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, μπέικον,τον Μαϊντανό και από πάνω την κρέμα γάλακτος.

Ρίχνουμε πιπεράκι ελαφρά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο .Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πιούν τα τορτελίνια την κρέμα γάλακτος .Σερβίρουμε  ζεστά ,αν θέλουμε και μας αρέσει ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυράκι .

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!