Τούρτα Κατσαρόλας

2016-02-09 09:43

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ

2 Μπισκότα πτιμπερ

1 Βιτάμ Σοφτ,

1 κουβερτούρα,

800 γρ. γάλα,

4 κουταλιές σούπας ζάχαρη

5 κουταλιές σούπας Κούτσα παουντερ

1 Ερμολ Σαντιγί (για λίγο στο ψυγείο)

1 ζαχαρούχο γάλα βλάχας

1 φακελάκι τριμμένη κουβερτούρας (για πασπάλισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1ο Βήμα

Βάζουμε στη κατσαρόλα το βιτάμ - κουβερτούρα - γάλα (κρατάμε λίγοo γάλα και διαλύουμε το κούστα πάουντερ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα) - ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και μετά το αφήνουμε να κρυώσει.

2ο Βήμα

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα.

3ο Βήμα

Όταν κρυώσει καλά το μίγμα μας ρίχνουμε τα μπισκότα που έχουμε σπάσει σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

4ο Βήμα

Χτυπάμε στο μίξερ στο ερμόλ (αφού πρώτα το έχουμε βάλει για λίγο στο ψυγείο) και σταδιακά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, αφού αναμειχθούν καλά το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλυκό.

5ο Βήμα

Παίρνουμε ένα πυρέξ στρώνουμε το μίγμα με το μπισκότο και από πάνω ρίχνουμε τη σαντιγί και τέλος πασπαλίζουμε με ξύσμα κουβερτούρας.

Το σκεπάζουμε με ζελατίνη και το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 1 ώρα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Είναι ένα γλυκό εύκολο – δροσερό σαν τούρτα και ειδικά για τα παιδιά είναι μούρλια!!!

Ευχαριστώ την φίλη μου την Όλγα που μου έδωσε την συνταγή!!!!