Τυρόπιτα με πολύ αφράτη ζύμη
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
2 κούπες χλιαρό γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
2 φακελάκια μαγιά
½ κιλό αλεύρι περίπου (όσο πάρει)
ΓΕΜΙΣΗ:
500 γρ τυρί κρέμα
500 γρ φέτα
Πιπέρι
Ρίγανη
Σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μπολ μαζί με τη μαγιά τη λιώνουμε, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε, η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή. Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί να γίνουν σαν κρέμα περίπου.
Ανοίγουμε 2 φύλλα με πλάστη ή ακόμα και με τα χέρια είναι πολύ αφράτη η ζύμη.
Λαδώνουμε ένα ταψί στρώνουμε το φύλλο ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζου-με με το άλλο, χαράζουμε την πίτα και στη συνέχεια αλείφουμε με αυγό λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι…
Ψήνουμε στους 200οC βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!