Τυροπιτάκια

2016-02-26 09:00

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ –ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης

1 φακελάκι μαγιά

1 κουτάκι γλυκού ζάχαρη

1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 κούπα Χλιαρό νερό (όσο πάρει μέχρι η ζύμη μας να είναι μαλακή)

250 γρ φέτα ή

1 συσκευασία λουκανικάκια μικρά

Λάδι σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε κάπου ζεστά να διπλασιαστεί .

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει.

Παίρνουμε ζυμάρι όσο ένα καρύδι το ανοίγουμε στη παλάμη μας και το γεμίζουμε η φέτα ή λουκανικάκι και το κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο, το ρίχνουμε στο τηγάνι και το τηγανίζουμε (αυτό θα φουσκώσει κι΄άλλο όσο θα τηγανίζεται).

Μόλις ροδίσουν τα βγάζεται

ΠΡΟΣΟΧΗ τα λουκανικάκια καλό είναι να τα σκίσετε λίγο πριν τα βάλετε στη ζύμη για να μη φουσκώσουν πολύ.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!