Συνταγές Μαγειρικής

Σκορδόψωμο διαφορετικό

2025-01-07 12:58

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΥΠΕΡΟΧΟ

ΥΛΙΚΑ

500 ml χλιαρό νερό

700- 800 γρ αλεύρι (όσο πάρει)

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

20 ml σπορέλαιο

1 φακελάκι μαγιά

1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο

70 γρ βούτυρο λιωμένο

1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.γ. πολτό σκόρδου ή 3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες

1 συσκευασία τριμμένα κίτρινα τυριά ή ότι έχετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπόλ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά τα ανακατεύουμε τα αφήνουμε λίγο και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και τέλος προσθέτουμε και τα 20 ml. (Η ζύμη να είναι μαλακή) την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον μαϊντανό το υπόλοιπο σπορέλαιο το βούτυρο το σκόρδο και το μισό τυρί τριμμένο.

Όταν γίνει η ζύμη και διπλασιαστεί κόβουμε κομμάτι όσο η χούφτα μας την κάνουμε στενόμακρη και την περνάμε μέσα από το μίγμα του μαϊντανού και την τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι το ίδιο κάνουμε με όλη την ζύμη φτιάχνουμε στην ουσία μία μαργαρίτα μέσα στο ταψάκι. Ότι μείνει από το μείγμα του μαϊντανού το ρίχνουμε από πάνω. Τέλος πάνω από το ταψάκι μας προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180-200Ο C στον αέρα για μισή ώρα μέχρι να γίνει ροδαλό.

 

Μακαρόνια με μπρόκολλο και τυριά

2024-12-24 11:30

 

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο μακαρόνια τριβελάκια (εσεις ότι θέλετε)

1 πιάτο με φουντίτσες μπρόκολου

1 συσκευασία μανιτάρια

1 κ.σ πολτό σκόρδου

Λίγο κρέμα μπαλσάμικο

1 συσκευασία Μπεικον

1 κρέμα γάλακτος μεγάλη

2 συσκευασίες με Τυριά τριμμένα διάφορα

Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια μαζί με το μπρόκολο και τα βγάζουμε λίγα λεπτά πριν βράσουν.

Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε το ψιλικομμένο μπέικον και τη μία συκσευασία τυριών.

Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με τον πολτό σκόρδου, σβήνουμε με λίγο μπαλσάμικο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε λίγο να βράσουν και μετά τα ρίχνουμε στο πυρέξ πάνω από τα μακαρόνια και το μπρόκολο.

Τέλος από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και βάζουμε το πυρεξ στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να λιώσουν και ροδίσουν τα τυριά.

Ψήνουμε στους 200Ο C για 15 με 20 λεπτά πάνω κάτω.

 

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

2024-12-23 13:35

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

120 ml Ηλιέλαιο

120 gr χυμό πορτοκαλιού

140 gr άχνη ζάχαρη

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κγ μπεικιν παουερ

½ κγ σόδα

400 gr αλεύρι χ.ο.χ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τα κουλουράκια όπως μας αρέσει. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 με 15’ στους 180 βαθμούς στον αέρα.

 

Κιμαδόπιτα

2022-02-08 09:17

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

600 γρ αλεύρι για ο.χ

1 κ.γ αλάτι

4 κ.σ ελαιόλαδο

2 κ.σ ξύδι

Χλιαρό νερό όσο πάρει.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

850 γρ κιμά

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

5 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα

½ ποτήρι λευκό κρασί (σβήνουμε)

1κ.γ νοστιμιά

Αλάτι – πιπέρι

Αφού κρυώσει η γέμιση χτυπάμε 4 αυγά τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι ή ότι άλλο τυρί κίτρινο υπάρχει.

Θα χρειαστούμε και άλλη 1 κούπα με τυριά για ανάμεσα στα φύλλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Ανοίγουμε 4 φύλλα

-Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο.

-Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε τη γέμιση και λίγο τυρί από πάνω.

-Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο πασπαλίζουμε ξανά με τυρί.

-Τέλος βάζουμε το τελευταίο φύλλο όπου το χαράζουμε και το αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού λίγο λάδι και λίγο γάλα.

Ψήνουμε στου 190Ο C μέχρι να ροδίσει.

Ρεβιθάδα

2022-02-08 09:13

ΡΕΒΙΘΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο ρεβίθια

1 ποτηράκι του κρασιού κίτρινο ρύζι

2-3 Καρότα

1 κρεμμύδι ξερό

2 φύλλα δάφνης

Μπαχάρι

Φλούδες από ένα λεμόνι

1κ.γ Νοστιμιά

Χυμό από 1 ½ λεμόνι

1 ½ κ.σ Κόρν Φλάουερ

Πιπέρι

Αλάτι

Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια.

Παίρνουμε την χύτρα ταχύτητας ρίχνουμε τα ρεβίθια – το κρεμμύδι ψιλοκομμένο τα καρότα σε ροδέλες την δάφνη, τις φλούδες από το λεμόνι και το μπαχάρι. Προσθέτουμε νερό να καλύπτει τα ρεβίθια και λίγο παραπάνω.

Κλείνουμε το καπάκι και από την στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει βράζουμε για 20 λεπτά. Αν τώρα μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα θέλουν βράσιμο 1 ώρα.

Αφού βράσουν βγάζουμε από μέσα την δάφνη το μπαχάρι και τις φλούδες από λεμόνι.

Με ανοικτή την κατσαρόλα πια την ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε τη νοστιμιά το αλάτι – πιπέρι το λάδι και το ρύζι.

Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει το ρύζι, ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το χυμό λεμονιού με το κόρν φλάουερ και το ρίχνουμε μέσα.

Μόλις μελώσει κατεβάζουμε και σερβίρουμε!!! Είναι υπέροχο φαγητό!!!!

Γαλακτομπουρεκάκια ατομικά

2021-02-11 09:48

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡEΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 Φύλλο κρούστας

1 βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 κιλό ζάχαρη

600 ml νερό

1 ξύλο κανέλας

1 φλούδα λεμονιού

Χυμό από 1 λεμόνι

10-12 γαρίφαλα

Το βράζουμε 8 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε 1 κ.σ μέλι και 1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ

1 λίτρο γάλα

100 γρ σιμιγδάλι ψιλό

3 αυγά

Λίγο πάνω από τη μέση της κούπα ζάχαρη

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει

Βήμα 2

Σ ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά τη ζάχαρη τη βανίλια το σιμιγδάλι και μία κούπα γάλα που έχουμε κρατήσει από το 1 λίτρο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κάψει (λίγο πριν τον κοχλασμό).

Ρίχνουμε το καυτό γάλα σιγά σιγά στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μεταφέρουμε όλα το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει και να πήξει η κρέμα.

Την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3

Λιώνουμε μία κούπα βούτυρο

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας βουτυρώνουμε το μισό και το διπλώνουμε το κόβουμε κάθετα σε 3 λωρίδες .

Τοποθετούμε 1 κ.σ κρέμα σε κάθε λωρίδα και την τυλίγουμε σαν φάκελο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 36Χ24 και τοποθετούμε τα γαλακτομπουρικάκια

Αφού τελειώσουμε βουτυρώνουμε τα γαλακτομπουρικάκια με το υπόλοιπο βούτυρο που μας έχει μείνει.

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Ψήνουμε στους 180Ο C για 40 – 50 λεπτά.

Βήμα 6

Αφού ψηθούν ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και καλή μας όρεξη.


 

Καρυδόπιτα με κρεμα

2021-02-04 11:44

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Υλικά για τη βάση

5 αυγά

1 ποτήρι ζάχαρη (έβαλα μισό)

1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη

1 ποτήρι καρύδια αλεσμένα

1κ.σ. κανέλα

1 φακελάκι μπέικιν

Σιρόπι

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

1 ξύλο κανέλας

3 καρφάκια γαρύφαλλο

Χυμό μισού λεμονιού

Φλούδα λεμονιού

Βρασμός 3 λεπτά από την ώρα βρασμού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν...

Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά

ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε

βουτυρωμένη φόρμα 26 εκατοστών

αποσπώμενη... Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά

περίπου...✓✓

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το

σιροπιάζουμε με κρύο το σιρόπι, και αφήνουμε

να κρυώσει εντελώς..✓✓

Κρέμα

5 ποτήρια γάλα φρέσκο

5 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. αλεύρι

2 κρόκους αυγών (εγώ δεν έβαλα)

2 βανίλιες

50 γρ βούτυρο γάλακτος

200 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη το

κορν φλάουρ το αλεύρι τις βανίλιες και

ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν....

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να κοχλάσει...

Την αδειάζουμε σε ένα ταψί και την καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να χλιαρίνει, και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά...

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με μία κουταλιά άχνη

ζάχαρη την ενώνουμε με την κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί... Αδειάζουμε πάνω στη σιροπιασμενη καρυδόπιτα πασπαλίζουμε με καρύδια αλεσμένα κανέλα και βάζουμε στο

ψυγείο να παγώσει....✓✓

Είναι πεντανόστιμο γλυκό ελαφρύ δροσερό και μυρωδάτο.

Σημείωση: Πρώτα θα φτιάξετε την κρέμα για να κρυώσει, δεύτερον το σιρόπι και τέλος τη βάση για να μη χάνετε χρόνο.

Χοιρινό με Σέλινο

2021-02-03 10:22

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ

 

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό (προτιμότερο από σπάλα), σε μικρές μερίδες

  • 1½ κιλό σέλινο, καθαρισμένο από τα πολύ χοντρά κοτσάνια, σε κομμάτια 5 εκ.

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε καρέ

  • 3 πράσα

  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα

  • Λίγο αλεύρι

  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί

  • 1 ματσάκι μικρό άνηθο

  • 1 κύβο knorr

  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 2 αυγά

  • χυμός από 1 – 2 λεμόνια (ανάλογαμε το πόσο ξινό το θέλουμε)

Διαδικασία:

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κομμένο χοιρινό αφού πρώτα το έχουμε αλατίσει και αλευρώσει.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το κρεμμύδι και το πράσο . Τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το κρέας σβήνουμε με το κρασί.

Συνεχίζουμε το βράσιμο προσθέτουμε το κύβο και νερό ισα που να καλύπτει το κρέας, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι σκεπάζουμε χαμηλώνουμε φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα περίπου.

Ετοιμάζουμε και κόβουμε το σέλινο τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια τα προσθέτουμε στο φαγητό ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ακόμη.

Σε δύο μπολ ρίχνουμε λίγο ξύσμα λεμονιού , χυμό από 2 λεμόνια και δύο αυγά αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε 3 κουτάλες ζουμί από το φαγητό σιγά σιγά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αφήνουμε λίγο ανακατεύοντας με περιστροφή της κατσαρόλας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.


 

Πιτσάκια

2020-04-02 10:21

ΠΙΤΣΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ


1 κούπα χλιαρό νερό

2 φακελάκια μαγιά

½ κούπα ηλιέλαιο

1 κ.γ ζάχαρη

1 κ.γ αλάτι

4 κούπες αλεύρι

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

Ότι θέλετε.

Εγώ έβαλα κέτσαπ – τυριά τριμμένα – γαλοπούλα.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπόλ βάζουμε τα υλικά με την σειρά που γράφονται ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Μετά κάνουμε μπαλάκια με το χέρι μας και τα πατάμε με πάτο ποτηριού να κάνει λακκούβα. Τα αφήνουμε ένα τέταρτο να φουσκώσουν και μετά τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε.

Ψήνουμε στους 200Ο στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.

 

 

 

 

Σοκολατάκια με φουντούκι κ γκοφρέτα (Ferrero)

2019-04-07 19:03

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΓΚΟΦΡΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ

150 γρ γκοφρέτες

300 γρ μερέντα (πραλίνα φουντουκιού)

250 γρ φουντούκια ψημένα

ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

200 γρ σοκολάτα γάλακτος

150 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπλέντερ χτυπάμε τα φουντούκια (όχι πολύ όμως να μην γίνουν σκόνη) σε ένα μπόλ τρίβουμε με τα χέρια μας τις γκοφρέτες, προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι και την μερέντα μέχρι να γίνει ένα πηκτό μίγμα.


Με δύο κουτάλια φτιάχνουμε τα σοκολατάκια και τα βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

Μετά φτιάχνουμε την επικάλυψη και τα βουτάμε μέσα και τα ξαναβάζουμε ψυγείο.

Τα σοκολατάκια είναι έτοιμα!!!.

Εγώ τα προτιμώ χωρίς επικάλυψη είναι πιο ωραία θεωρώ, δοκιμάστε τα!!!


 

 

 

 

Προϊόντα: 1 - 10 από 104
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>