Συνταγές Μαγειρικής

Ψωμάκια

2015-02-17 19:13

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΕΜΙΣΗΣ

ΥΛΙΚΑ

4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσης

½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο

8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

¾ ποτηριού νερού γάλα

2 φακελάκια μαγιά ή 40γρ νωπή μαγιά

1 αυγό

1κ.γ αλάτι

Σουσάμι

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Μπορείτε να βάλετε φέτα, κίτρινα τυριά τριμμένα, μανιτάρια ,πατάτες με μαιντανό, λουκανικάκια, η επιλογή δικιά σας.

Εγώ τα μισά τα γέμισα με φέτα και τα άλλα με μερέντα.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα (χλιαρό) και αφήνουμε να φουσκώσεις.Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στο κέντρο ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά, το ασπράδι , το βούτυρο λιωμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι ζυμώνουμε καλ

ά αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.

Φτιάχνουμε την γέμιση χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μικρά, μέσα στην παλάμη μας ανοίγουμε το μπαλάκι γεμίζουμε και δίνουμε σχήμα. Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί τα αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν (περίπου 30 λεπτά). Τέλος τα αλείφουμε με τον κρόκο τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180o c ώσπου να γίνουν ροδαλά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!

 

 

Κεϊκ με Μπισκότα

2015-02-16 21:24

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 Φαριναπ

1 Βιταμ

2 κούπες ζάχαρη

4 αυγά

1 βανίλια

1 & 1/3 κούπας γάλα χλιαρό

1 πακέτο μπισκότα γεμιστά παπαδοπούλου ή ΟREO

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η διαδικασία είναι η ίδια δηλ. στο μύξερ χτυπάμε βούτυρο ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά.

Τοποθετούμε το μίγμα στην φόρμα του κείκ και βάζουμε ακτινωτά τα μπισκότα ολόκληρα θα το δείτε και στην φωτο πως γίνεται. Ψήνεται στους 170Ο C για 1 ώρα.

Όταν θα κόψετε την φέτα θα δείτε τη ωραία που θα είναι με το μπισκότο ανάμεσα.

 

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Γιουβέτσι με Ανηθο

2015-02-16 21:00

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΑΝΗΘΟ

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες

1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα

1 ματσάκι άνηθο

1 κονσέρβα τοματάκια ή φρέσκια αν έχετε

1 ½ κούπα κριθαράκι

1 κούπα τυριά τριμμένα

1 κύβο Knorr μοσχάρι

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο σε ένα ταψί, ρίχνουμε λάδι βάζουμε και το μοσχάρι αφού το έχετε βράσει πρώτα (κρατάμε το ζουμί από το μοσχάρι) και τα βάζουμε στο φούρνο να τσιαγαριστούν.

Προσθέτουμε την τομάτα μας και το ζωμό από το μοσχαράκι στον οποίο έχουμε προσθέσει και τον κύβο.

Αλάτι – Πιπέρι

Αφήνουμε το φαγητό να γίνει και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Πρίν το βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά αφήνουμε να λιώσουν και να πάρουν χρωματάκι και σερβίρουμε .

Είναι τέλειο στην γεύση

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Τυρόπιτα Λίτσας

2015-02-11 19:34

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΛΙΤΣΑΣ

 

 

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτα ή Κουρου

500γρ φέτα

1 λιτρο γάλα φρέσκο

3 κ.σ βούτυρο

6 κ.σ αλεύρι

2 αυγά

Πιπέρι

Σουσάμι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, όχι να καεί.

Διαλύουμε μέσα στο γάλα το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει μπεσαμέλ.

Αφήνουμε την μπεσαμέλ να κρυώσει.

Θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι μας και αφού έχει κρυώσει η μπεσαμέλ την ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το πιπέρι και τέλος τα χτυπημένα αυγά.

Έχουμε τελειώσει την γέμιση.

Σε ένα πυρεξ λαδώνουμε και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας .

Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο

Πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι και την τρυπάμε με το πιρούνι σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C πάνω κάτω για 1 ώρα περίπου ανάλογα και με το φούρνο.

Tips : Μπορείτε να προσθέσετε ότι τυριά έχετε και κίτρινα. Αν τα τυριά σας δεν είναι πολύ αλμυρά προσθέστε αλάτι.

Την έχω φτιάξει και με φύλλο κρούστας .

Την μπεσαμέλ μπορείτε να την φτιάξετε όπως εσύ ξέρετε .

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!

 

 

 

Προϊόντα: 101 - 104 από 104
<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11