Συνταγές Μαγειρικής
Ρολά μελιτζάνας με τυριά
2016-09-20 09:31ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
2 Μελιτζάνες φλάσκες ή ότι έχετε
1 κρεμμύδι ξερό
4 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία τομάτας στο τρίφτη ή 3 φρέσκιες
1 συσκευασία τυρί φορμαέλα
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο ή άλλα κίτρινα τυριά (ότι έχετε)
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο Βήμα
Κόβουμε σε φέτες λεπτές τις μελιτζάνες τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε με πινέλο τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε μέχρι να γίνουν (περίπου 15 λεπτά).
2ο Βήμα
Σ ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη τομάτα το αλάτι –πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά να γίνει η σάλτσα και να σωθούν τα υγρά. Όταν κοντεύει να γίνει ψιλοκόβουμε και το δυόσμο.
3ο Βήμα
Παίρνουμε ένα πυρέξ και το λαδώνουμε.
4ο Βήμα
Κόβουμε τη φορμαέλα πρώτα σε φέτες και μετά σε μπαστουνάκια.
5ο Βήμα
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις κάνουμε ρολάκια με τα μπαστουνάκια φορμαέλας και τα τοποθετούμε με τη σειρά στο πυρέξ.
6ο Βήμα
Όταν τελειώσουμε με τα ρολάκια ρίχνουμε από πάνω τη μισή κούπα κεφαλοτύρι και στη συνέχεια τη σάλτσα τομάτας (προσοχή να έχει πολύ λίγα υγρά), και τέλος ρίχνουμε και την άλλη μισή κούπα τριμμένου τυριού και το βάζουμε στο φούρνο.
7ο Βήμα
Ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν τα υλικά.
Είναι πεντανόστιμο!!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!
Πίτσα με αυγά
2016-09-20 09:04ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΥΓΑ
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτα ΚΟΥΡΟΥ
1 κούπα τριμμένα τυριά διάφορα
1 κούπα τριμμένο τυρί ρεγκάτο
1 παριζάκι γαλοπούλας με γιαούρτι
4 φέτες μπέικον
6 αυγά
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε ένα ταψάκι μακρόστενο και στρώνουμε το φύλλο και το τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Από πάνω απλώνουμε το κέτσαπ με λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι.
Στρώνουμε την 1 ½ κούπα με τα τριμμένα τυριά.
Από πάνω ρίχνουμε το παριζάκι κομμένο σε κύβους και το ψιλοκομμένο μπέικον .
Γυρίζουμε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα για να συγκρατεί την γέμιση.
Σπάμε ένα - ένα τα αυγά και τα βάζουμε όπως στη φωτο κάνοντας πρώτα μια λακουβίτσα με το χέρι μας για να κρατηθεί στη θέση του.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί στα κενά ανάμεσα στα αυγά, αλάτι πιπέρι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο)
Είναι τέλειο και πολύ γευστικό τα παιδιά θα το λατρέψουν.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!
Λουκανικάκια Καλαμάκι
2016-09-20 08:48ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
2 Συσκευασίες λουκανικάκια μικρά πικάντικα ή κοκτέιλ)
1 ποτήρι γάλα
1/3 κούπας αλεύρι
1 αυγό
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Καλαμάκια
Σπορέλαιο
Κέτσαπ
Μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ΄ ένα βαθύ μπόλ ρίχνουμε το γάλα το αλεύρι το αυγό το μπείκιν και το αλάτι και τα χτυπάμε να γίνει ένας παχύς χυλός.
Παίρνουμε τα λουκανικάκια και τα περνάμε στο καλαμάκι.
Σε μια φριτέζα ή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά.
Παίρνουμε το ξυλάκι με το λουκάνικο και το βουτάμε πρώτα μέσα στο χυλό και μετά μέσα στο λάδι, το ίδιο κάνουμε με όλα.
Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο μόλις φουσκώσουν και ροδίσουν τα βγάζουμε.
Σερβίρονται με κέτσαπ και μουστάρδα.
Φανταστικό για τα παιδιά!!!!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!!!!!!!
Πατάτες με σκόρδο στο φούρνο
2016-06-08 08:31ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
3-4 πατάτες μεγάλες κομμένες σε ροδέλες
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρέμα γάλακτος
1 κούπα μικρή γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
1 κούπα τυριά τριμμένα κίτρινα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ΄ ένα πυρέξ τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες, προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι το σκόρδο και το λάδι ανακατεύουμε καλά, τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο και ψήνουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες.
Όσο ψήνεται το φαγητό δεν ξανανακατεύουμε.
Αφού δοκιμάσουμε και οι πατάτες έχουν γίνει προσθέτουμε από πάνω τα τυριά και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα τυριά και να γίνουν σαν κρούστα.
Είναι ένα πολύ καλό συνοδευτικό για κρέας, αλλά τρώγεται και μόνο του.
Είναι πεντανόστιμο θα σας αρέσει!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!
Συκωτάκια πουλιών
2016-06-08 08:28ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό συκωτάκια πουλιών
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρ’ιγανη
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
Χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια τα αφήνουμε να στραγγίσουν λίγο, τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι με λίγο νερό να βράσουν για να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά.
Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη δυναμώνουμε τη φωτιά και αφού έχουν σχεδόν γίνει σβήνουμε με το κρασάκι.
Σερβίρουμε με λεμονάκι!!!
Είναι πολύ ωραίος κρασομεζές για όσους τα τρώνε!!!!
Καλή όρεξη!!!!!!
Κουρκουμπινάκια διαφορετικά
2016-06-02 22:56ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Φύλλο σφολιάτας
Λάδι σπορέλαιο
Κανέλα
Μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας το στρώνουμε και το πατάμε με το πλάστη να λεπτύνει λίγο, το κόβουμε στη μέση ή στα τρία ίσα μέρη (έτσι έκανα εγώ).
Παίρνουμε τη κάθε λωρίδα και την κάνουμε ρολό και κόβουμε σε κομματάκια ανά 2 εκατοστά .
Σ΄ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κομματάκια προσέχουμε γιατί δεν θέλουν πολύ μόλις ροδίσουν τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα κουρκουμπινάκια πασπαλίζουμε με κανέλα και μετά με μέλι.
Θα εκπλαγείτε!!!! είναι πολύ νόστιμα και τραγανά !!!!! τα παιδιά θα ξετρελαθούν…
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!
Μοσχαράκι με ριζότο
2016-06-02 22:47ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΡΙΖΟΤΟ
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι φιλέτο (ΝΟΥΑ ή ότι άλλο θέλετε μαλακό να είναι)
1 συσκευασία μανιτάρια κονσέρβα
1 κρέμα γάλακτος
2 κύβους knorr βοδινό
Αλάτι πιπέρι
Λάδι
Για το ρύζι !
1 ποτήρι του νερού κίτρινο ρύζι
Βούτυρο
3 ποτήρια ζεστό νερό
1 κύβο knorr λαχανικών
4 κλωναράκια δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα φιλετάκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά.
Σ΄ ένα γουόκ τηγάνι ( ή ότι πιο βαθύ έχετε) ρίχνεται τα φιλετάκια και προσθέτεται τον έναν κύβο knorr και λίγο νεράκι χαμηλώνεται τη φωτιά, σκεπάζεται και αφήνεται να μαλακώσει το κρέας και να βγάλει τα υγρά του.
Αφού έχει αρχίσει να μαλακώνει προσθέτετε τα μανιτάρια αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άλλον κύβο και την κρέμα γάλακτος αφήνουμε να βράσει ώσπου να αρχίσει να δένει η σάλτσα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Πάμε τώρα να φτιάξουμε το ρυζάκι μας.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο βούτυρο (1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού), μόλις λιώσει ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε λίγο προσθέτουμε τα 3 ποτήρια ζεστό νερό, ρίχνουμε ακόμη το κύβο αλάτι πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζοντας την κατσαρόλα.
Προς το τέλος αφού το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το δυόσμο αφήνουμε λίγο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αν δείτε έχει ακόμα λίγο νερό το ρύζι αφήστε το να κρυώσει και θα απορροφηθεί όλο.
Έτοιμο για σερβίρισμα !!!!
Θα το απολαύσετε είναι εξαιρετικό!!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!
Μπισκοτένια κουλουράκια με κεφαλοτύρι
2016-06-02 21:00ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ KΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΥΛΙΚΑ
1/2 κούπας σπορέλαιο,
1/2 κούπας βιτάμ,
1/2 κούπας γάλα,
1 με 2 κουταλάκια αλάτι,
2 κουταλάκια ζάχαρη,
2 κουταλάκια μπέικιν,
4 με 5 κούπες αλεύρι για
όλες τις χρήσεις,
1/2 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο,
1 αυγό για το άλειμμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, το βούτυρο με το αλάτι και την ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Διαλύουμε το μπέικιν μέσα στο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα λαδιού εναλλάξ με το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι.
Ζυμώνουμε καλά για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.
Φτιάχνουμε κουλουράκια και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
Τορτελίνια με μπέϊκον και κολοκυθάκια
2016-06-02 20:55ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
4 πακέτα τορτελίνια 250 γραμ. γεμιστά με τυριά
4 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σε ρόμβους
200 γραμ. μπέικον
2 κρέμες γάλακτος
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Βούτυρο ή λάδι
Αλάτι
Πιπέρι, τριμμένο τυρί [προαιρετικά]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε ίσα να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το μπέικον σε ακανόνιστα κομματάκια και το ροδίζουμε κι αυτό να γίνει τραγανό
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες λέει 15 λεπτά βράζουμε μόνο για 10 λεπτά να κρατάνε λίγο.
Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι ,η λιωμένο βούτυρο
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια ,προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, μπέικον,τον Μαϊντανό και από πάνω την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε πιπεράκι ελαφρά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο .Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πιούν τα τορτελίνια την κρέμα γάλακτος .Σερβίρουμε ζεστά ,αν θέλουμε και μας αρέσει ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυράκι .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!
Κριτσινάκια γλυκά με σφολιάτα
2016-05-18 09:17ΚΡΙΤΣΙΝΆΚΙΑ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Φύλλο σφολιάτα
1 κούπα ζάχαρη
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα και την βρέχουμε με ένα πινέλο για να κολλήσει η ζάχαρη και η κανέλα.
Πασπαλίζουμε την σφολιάτα με ζάχαρη και κανέλα
Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα .
Στη συνέχεια κόβουμε σε λωρίδες την σφολιάτα περίπου 2 εκατοστά πλάτος και τις στρίβουμε όπως φωτο, και τις τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.
Αφού τελειώσουμε ξαναπασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμού αρχικά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου.
ΠΡΟΣΟΧΗ να φουσκώσει η σφολιάτα θέλουμε μη σας καούν να γίνει ροδοκόκκινα.
Είναι τέλειο εύκολο και πολύ γευστικό!!!!!!!!
Για τα παιδιά ακόμα και για τον καφέ είναι τέλειο!!!!!!!!!!!!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!!!!