Συνταγές Μαγειρικής
Πένες με μοναδική λευκή σάλτσα
2016-05-18 09:13ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
2 Πακέτα πέννες
2 κρέμες γάλακτος Light
1 κουτί γάλα ΝΟΥΝΟΥ
100 γρ μπέικον
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κύβους Knorr βοδινό
Λίγο βούτυρο
Λάδι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ΄ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και λίγο λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και το μπέικον.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα όλο και τις κρέμες γάλακτος και τους κύβους, ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
Προσέχουμε μη μας κολλήσει μόλις αρχίσει να πήζει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε και το πιπεράκι.
Αφού έχουμε βράσει τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε.
Τέλος σερβίρουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας σάλτσα είναι τέλεια.
Αυτή η συνταγή είναι δικής μου επινόησης είναι πολύ νόστιμη θα την λατρέψετε.
Δεν χρειάζεται τυρί ούτε αλάτι.
Τα υλικά είναι για 5 άτομα τουλάχιστον, εσείς μπορείτε να φτιάξετε τη μισή δόση.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!
Μανιτάρια γεμιστά
2016-05-18 09:09ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ μανιτάρια φρέσκια στρογγυλά
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 ματσάκι μικρό μαϊντανό
2 φέτες γαλοπούλα
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια απέξω να φύγουν οι βρωμιές.
Στη συνέχεια βγάζουμε τα κοτσανάκια και τοποθετούμε τα μανιτάρια ανοικτά σε ένα ταψάκι.
Σ ΄ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια το κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα χτυπάμε, προσθέτουμε και λίγο λαδάκι.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη γαλοπούλα ψιλοκομμένη, το κίτρινο τυρί (κρατάμε και λίγο για το τέλος) και λίγο πιπεράκι.
Με το χέρι μας γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μίγμα ρίχνουμε και λίγο λαδάκι από πάνω και τα βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, τα βγάζουμε, βάζουμε και το υπόλοιπο τυρί από πάνω και τα ξαναφήνουμε για ένα τέταρτο περίπου.
Είναι πολύ νόστιμα με καθόλου θερμίδες !!!!
Δοκιμάστε τα σας προκαλώ !!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!
Χταπόδι με μπαλσάμικο
2016-05-06 16:51ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ (ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ)
ΥΛΙΚΑ
1 Χταπόδι ολόκληρο (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
2 φύλλα δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι Μπαλσάμικο
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και το τοποθετούμε ολόκληρο σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Το αφήνουμε να βράσει σιγά – σιγά να βγάλει τα υγρά του, το ανοίγουμε όταν το βλέπουμε πως έχει γίνει το δοκιμάζουμε και το σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!
Βάζω το χταπόδι βάζετε το ούζο!!!!!!!!!!!!!!
Σαλάτα με μακαρόνια (κοραλάκι)
2016-04-13 17:14ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια «κοραλάκι»
2οο γρ. γαλοπούλα
2οο γρ. τυρί τσένταρ
4 κουταλιές τις σούπας μαγιονέζα
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ.
Λίγο βούτυρο για τα μακαρονάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε, τα μακαρονάκια, ψιλοκομμένη γαλοπούλα και το τυρί κομμένο και αυτό σε ρόμβους.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και το κέτσαπ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα (ή κέτσαπ ή μαγιονέζα) ότι εσείς θέλετε να ακούγεται περισσότερο στη γεύση σας.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!
Μπορείτε να βάλετε και γιαούρτι !!!!
Χταπόδι με κριθαράκι (Νηστίσιμο)
2016-04-13 17:09ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χταπόδι, πλυμένο και καθαρισμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο
10 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο - πιπέρι
5 φλιτζ. καυτό νερό
1 φλιτζ. από τον ζωμό του χταποδιού
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χταπόδι
Αφήνουμε την κατσαρόλα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά, βάζουμε μέσα το χταπόδι ολόκληρο. Μην ανησυχείτε, δεν θα καεί, θα αρχίσει αμέσως να βγάζει υγρά στα οποία θα βράσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφήνουμε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του για περίπου 30 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, περνάμε το ζουμί του από ψιλό σουρωτήρι και κρατάμε 1 φλιτζάνι ζωμό.
Κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε την κουκούλα στη μέση, αφαιρούμε τις εσωτερικές μεμβράνες και την ψιλοκόβουμε.
Κριθαράκι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γυαλίζουν αλλά να μην αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί από το λάδι.
Ρίχνουμε το χταπόδι, το φέρνουμε 1-2 βόλτες και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί για περίπου 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε 2 φλιτζ. καυτό νερό, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις το κριθαράκι απορροφήσει την πρώτη δόση νερού και αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε κι άλλα 3 φλιτζ. καυτό νερό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Αφού απορροφήσει το κριθαράκι το νερό και αρχίσει να μελώνει προσθέτουμε τον ζωμό του χταποδιού. Αφήνουμε το κριθαράκι πάνω στη φωτιά, να πάρει άλλη μία βράση, για περίπου 5 λεπτά, πάντοτε ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε απαλά, μεταφέρουμε το κριθαράκι αμέσως σε πιατέλα και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!
Κοτόπουλο με πένες και κρέμα τυριού
2016-03-18 09:01
Υλικά συνταγής
-
2 Στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
-
2 πακέτα πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα
-
1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
-
300 γρ. μαλακό Τυρί [τύπου Φιλαδέλφεια]
-
Ελαιόλαδο
-
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
-
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
-
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε το ζυμαρικό μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τα κομμάτια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
-
Προσθέτουμε ζεστό νερό και το κύβο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄περίπου. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το τυρί με τα υλικά και να γίνει μία πηχτή σάλτσα.
-
Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε και το ζυμαρικό μας και ανακατεύουμε με τη σάλτσα * ή σερβίρουμε το ζυμαρικό μας και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
* Σε περίπτωση που βάλουμε το ζυμαρικό μέσα στο μείγμα κοτόπουλου, έχουμε φροντίσει να κρατήσουμε 3/4 φλ. τσαγιού από το νερό που βράσαμε το ζυμαρικό μας και να το προσθέσουμε στο μείγμα κοτόπουλου πριν βάλουμε και το ζυμαρικό και να ανακατέψουμε πάνω στη φωτιά για 1΄τουλάχιστον.
* Το φαγητό αυτό είναι για οικογένεια 4 ατόμων και - αν θέλετε για 2 άτομα βάλτε τις μισές ποσότητες
Μύδια Αχνιστά
2016-03-18 08:40ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1,200 Μύδια
3 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
4 σκελίδες σκόρδου μεγάλες
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1 φλιτζάνι του καφέ Λάδι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Ο Βήμα
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια να μην έχουν τίποτα εξωτερικά
2ο Βήμα
Σε ένα μεγάλο τηγάνι κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε και τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό (κρατάμε λίγο για το τέλος).
Από πάνω στρώνουμε τα μύδια ρίχνουμε το λάδι την ρίγανη και τα ¾ κρασί (κρατάμε λίγο για το τέλος).
3ο Βήμα
Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει γύρο στα 20 λεπτά το πολύ μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και ενωθούν τα υλικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ όσα μύδια δεν άνοιξαν τα πετάτε.
4ο Βήμα
Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Είναι ένα φανταστικό και νηστίσιμο φαγητό θα το λατρέψετε!!!!
Μπορείτε επίσης να βάλετε και άλλα όστρακα μέσα, αλλά τα μύδια είναι πεντανόστιμα!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Σφολιάτα με μερέντα
2016-03-09 09:03ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ
ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα Σφολιάτας
1 συσκευασία ΜΕΡΕΝΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το καλύπτουμε όλο με μερέντα το κάνουμε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες όχι πολύ φαρδιές γύρο 2 εκατοστά πλάτος.
Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε σαν ροδέλες με απόσταση η μία από την άλλη γιατί φουσκώνει η σφολιάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο Φούρνο στους 200 βαθμούς για ένα μισάωρο περίπου.
Τα παιδιά θα ξετρελαθούν είναι πολύ γρήγορο και εύκολο συν ότι είναι και κολασμένο!!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!
Κλάμπ Σάντουιτσ σπιτικό
2016-03-09 08:58ΣΠΙΤΙΚΟ Club Sandwich
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
8 Φέτες ψωμί του Τόστ
4 φέτες τυρί τσένταρ
4 φέτες γαλοπούλας
4 φύλλα μαρούλι σγουρό
2 αυγά (προαιρετικά)
4 φέτες μπέικον ψημένες
3 πατάτες για τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
3 κουταλιές της σούπας Μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τη σως ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί (δοκιμάζεται και προσθέτετε ανάλογα κέτσαπ ή μουστάρδα )
Ψήνουμε το ψωμί στη ψωμιέρα
Γεμίζουμε τις φέτες με τυρί ,γαλοπούλα , μπέικον, αυγό, μαρούλι και σως (όπως τόστ) τα κόβουμε διαγώνια και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και σως όπως βλέπεται στη φωτο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!
Σπανακοπιτάκια
2016-03-09 08:53ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γιαούρτι
1 αυγό
1 ποτήρι κρασιού λάδι σπορέλαιο
Αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
Χλιαρό νερό (όσο πάρει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να είναι μαλακή και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1/2 ώρα περίπου και να φουσκώσει.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ κούπα άνηθο
1 /2 κούπα φέτα
1 κούπα κίτρινα τυριά τριμμένα
Πιπέρι
2 αυγά
Αλάτι ένα δεν είναι πολύ αλμυρά τα τυριά σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα κόβουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τον άνηθο, τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μειωθεί ο όγκος τους. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά .
Λαδώνουμε τα χέρια μας και παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης όσο ένα καρύδι την ανοίγουμε στη παλάμη μας την γεμίζουμε με γέμιση και το κλείνουμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και 40 λεπτά περίπο
υ.
Η δόση αυτή βγαίνει περίπου σε ποσότητα δύο ταψιά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!