Συνταγές Μαγειρικής
Κοτόπουλο με κρούστα γιαουρτιού
2016-01-13 13:15ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΓΑΙΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΥ
ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο ολόκληρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ μανιτάρια φρέσκα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
1 Κεσεδάκι γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
Πιπέρι μαύρο
Κάρυ (όσο εσείς θέλετε, προσοχή καίει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο Βήμα
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αλατοπιπερίζουμε
2ο Βήμα
Σε ένα ταψί ή γάστρα τοποθετούμε το κοτόπουλο ολόκληρο και γύρο – γύρο ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια ολόκληρα ή κομμένα και αλατίζουμε λίγο, προσθέτουμε λίγο λαδάκι γιατί θα βγάλει και το κοτόπουλο και ψήνουμε.
3ο Βήμα
Ετοιμάζουμε το μίγμα με το γιαούρτι δοκιμάζουμε και το κάνουμε όσο πικάντικο θέλουμε.
Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο δηλ. θα θέλει κανά τέταρτο ακόμη ψήσιμο το βγάλουμε και το αλείφουμε με το γιαούρτι παντού, το ξαναβάζουμε στο φούρνο και αφού κάνει την κρούστα του το βγάλουμε είναι έτοιμο!!!
Είναι ένα πολύ εύκολο και γευστικό πιάτο πικάντικο, ιδιαίτερο δοκιμάστε το!!!!!!
-Εγώ έβαλα και λίγες πατάτες !!!
-Μη ρίξετε καθόλου νερό βγάζουν τα μανιτάρια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!
Μανιταρόπιτα Απαλή
2016-01-13 13:13ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Φύλλο Σφολιάτας
10 φέτες ζαμπόν ή καπνιστή μπριζόλα ή γαλοπούλα
1 κιλό τυριά τριμμένα ανάμεικτα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 ξερό
500 γρ μανιτάρια φρέσκα ή 2 κονσέρβες
1 κ.σ βούτυρο
1 κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο Βήμα
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τη σφολιάτα από πάνω βάζουμε τις φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα κλπ, στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα τριμμένα τυριά. (εγώ έβαλα καπνιστή μπριζόλα σε φέτες ήταν τέλεια)
2ο Βήμα
Σε ένα μπόλ κόβουμε τα μανιτάρια εάν είναι φρέσκα (είναι καλύτερα τα φρέσκα)
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο πιπέρι.
Αφού σοταριστούν καλά τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
3ο Βήμα
Σε ένα μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους.
4ο Βήμα
Πάμε να φτιάξουμε την πίτα μας.
Εχουμε μείνει στα τυριά από πάνω ρίχνουμε το μίγμα των μανιταριών και τέλος την κρέμα γάλακτος.
5ο Βήμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου αφού ροδοκοκκινίσει .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΙΤΕΣ
Κολοκυθάκια Παραδοσιακά γεμιστά στη γάστρα
2016-01-13 08:20ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ
8 Κολοκυθάκια στρογγυλά μεγάλα
½ κιμά ανάμεικτο
1 κούπα ρύζι κίτρινο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
2 κύβους Knorr βοδινό
2 πατάτες σε φετούλες
Λίγη γέμιση από τα κολοκύθια
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
4 Αυγά
Χυμό από 1 ½ λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο Βήμα
Ανοίγουμε και καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια, κρατάμε λίγο για την γέμιση.
2ο Βήμα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε, συνεχίζουμε με το κιμά το κύβο και το ρύζι , προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε, ρίχνουμε το περιεχόμενο από τα κολοκύθια που έχουμε κρατήσει,
αλάτι πιπέρι και τέλος το ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο και κατεβάζουμε από την φωτιά. (Η γέμιση να έχει υγρά να μην είναι στεγνή ούτε νερουλή)
3ο Βήμα
Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στη γάστρα και τα γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε φτιάξει τα σκεπ
άζουμε με τα καπακάκια τους και στα κενά τοποθετούμε τις πατάτες. Προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να καλυφθούν τα κολοκυθάκια λίγο πάνω από τη μέση. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λάδι και το άλλο κύβο που μας έχει περισσέψει.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα στους180 - 200 βαθμούς.
4ο Βήμα
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό φτιάχνουμε το αυγολέμονο προσθέτοντας ζωμό από την γάστρα, περιχύνουμε τα κολ
οκυθάκια και κουνάμε την γάστρα να πάει παντού.
Έτοιμα για σερβίρισμα!!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!
Ομελέτα με λιαστή τομάτα
2016-01-05 21:04ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
5 Αυγά
1 κ.σ βούτυρο
1 κούπα μανιτάρια
5 φέτες μπεικον
Λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες (ποσότητα ελεύθερη)
1 πράσινη πιπεριά
1 κούπα τριμμένα τυριά
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τιγάνη ρίχνουμε το βούτυρο τα μανιτάρια το μπέικον κομμένο και την πιπεριά και σοτάρουμε, προσθέτουμε την λιαστή τομάτα και τηγανίζουμε.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τιγάνη, χαμηλόνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να φουσκώσει την αναποδογυρίζουμε και προσθέτουμε τα τυριά.
Η λιαστή τομάτα δίνει φανταστική γεύση δοκιμάστε την!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!
Μπανόφι
2016-01-05 21:01ΜΠΑΝΟΦΙ
ΥΛΙΚΑ
1 Μικρή σαντιγί (φυτική στο πράσινο κουτί)
1 ζαχαρούχο γάλα + 1 κ.σ. βούτυρο πάνε μαζί
2 κ.σ κακάο
1 πακέτο νιφάδες σοκολάτας γιώτης
1 πακέτο μπισκότα digestive
4-5 κ.σ λιωμένο βούτυρο γαι τα μπισκότα
2 -3 μπανάνες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο Βήμα
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μιά κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ξανθωπό χρώμα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί.
2ο Βήμα
Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να πήξει και να στέκεται.
3ο Βήμα
Προσθέτουμε τμηματικά την σαντιγί στο μίγμα καραμέλας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνουν ένα πολύ αφράτο μίγμα.
4ο Βήμα
Χτυπάμαι τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο για να υγροποιηθεί καλά το μπισκότο
5ο Βήμα
Επιλέγουμε που θα φτιάξουμε το γλυκό μας σε ποτήρια ή σε ταψάκι, εγώ το έφτιαξα σε πυρέξ και διπλή ποσότητα λόγο εορτών.
6ο Βήμα
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.
7ο Βήμα
Η σε ποτήρια ή σε ταψί στρώνουμε αρχικά το μπισκότο, από πάνω ρίχνουμε το μισό μίγμα (καραμέλας - σαντιγί) και από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες μπανάνας, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα και τέλος πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας.
8ο Βήμα
Σκεπάζουμε το γλυκό με μεβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Τρώγεται μετά από 3 ώρες αφού έχει παγώσει.
Θα σας ενθουσιάσει είναι πολύ δροσερό και πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!
Πατζαροσαλάτα
2016-01-05 20:59ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
5-6 παντζάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα
150 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 κ.σ. λάδι
4 κ.σ ξύδι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματοθούν τα υλικά και τέλος προσθέτουμε το αλάτι με δοκιμή.
Σκεπάζουμε με ζελατίνη και τοποθετούμε την σαλάτα μας στο ψυγείου για 2 ώρες περίπου μέχρι να σερβιριστεί!!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!
Βασιλόπιτα Σπιτική
2016-01-05 20:52ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Βιτάμ
2 φλυτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
1 φαρινάπ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για αρκετή ώρα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στη συνέχεια το γιαούρτι με το ξύσμα και τέλος το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί Νο 28 ή 30, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 170o βαθμούς για μία ώρα περίπου (όπως το κέικ).
Είναι πεντανόστιμη και πολύ εύκολη, το στόλισμα είναι είναι δική σας υπόθεση.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!
Οι τέλειοι Κουραμπιέδες
2015-12-24 18:56ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
• 300 γρ. βούτυρο (γάλακτος και αιγοπρόβειο) {ΗΠΕΙΡΟΣ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ)}
• 125 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
• 110 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για το πασπάλισμα
• 25 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
• 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη για 20 λεπτά.
Μέχρι να χτυπηθούν τα υλικά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για ένα τέταρτο και στη συνέχεια αφού κρυώσουν τα σπάμε (με όποιο τρόπο ξέρει ο καθένας)
Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε στο μίξερ την βανίλια και το αλεύρι σιγά – σιγά και αφού ενωθούν τα υλικά συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα αμύγδαλα και το κονιάκ και η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Αρχίζουμε να πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ότι σχήμα θέλουμε είτε με το χέρι είτε με σκεύος (προσοχή όμως να είναι στο ίδιο πάχος και μέγεθος για να έχουν τέλειο ψήσιμο).
Στρώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 λεπτά με 25 στους 170Ο βαθμούς.
Να θυμάστε ότι οι κουραμπιέδες δεν πρέπει να ψηθούν πολύ πρέπει να είναι άσπροι).
Όταν τους βγάλετε από το φούρνο αφήστε τους να κρυώσουν καλά και μετά να τους πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη για να μη νοτίσουν .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Λαχανοντολμάδες Μανούλας
2015-12-24 18:53ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 Λάχανο μεγάλο ή 2 μικρά για Λαχανοντολμάδες
500 γρ Κιμά Μοσχαρίσιο
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι μαιντανό (περισσότερο φύλλα παρά κοτσάνια ψιλοκομμένα)
2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
Για το αυγολέμονο
3 αυγά
3 λεμόνια και ζωμό από την κατσαρόλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και τοποθετούμε το λάχανο αφού έχουμε αφαιρέσει το κεντρικό κοτσάνι.
Το αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ίσως και παραπάνω μέχρι να μαλακώνουν τα φύλλα και να βγαίνουν εύκολα.
Σε ένα σουρωτήρι βγάζουμε τα φύλλα και συνεχίζουμε μέχρι να βγούν όλα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπόλ, από το λάδι βάζουμε τη μισή κούπα την άλλη την κρατάμε για το βράσιμο, τα ζυμώνουμε καλά στο τέλος προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει αφράτη η γέμιση.
Παίρνουμε τα φύλλα αφαιρούμε τα σκληρά και γεμίζουμε τους λαχανοντολμάδες 1-2 κουταλάκια γέμιση.
Στρώνουμε στο πάτο της κατσαρόλας τα σκληρά κομμάτια που μας έχουν περισσέψει και από πάνω τοποθετούμε κυκλικά τους λαχανοντολμάδες.
Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να τους καλύψουμε , το λάδι που έχουμε κρατήσει δηλ. μισή κούπα, λίγο αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με ένα πιάτο τους λαχανοντολμάδες για να μην μετακινηθούν στο βράσιμο.
Σκεπάζουμε τους αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 1 ώρα.
Αφού βράσουν ετοιμάζουμε το αυγολέμονο τους περιχύνουμε και καλή μας όρεξη.
Μακαρονάδα με σπιτική σάλτσα
2015-12-16 08:19ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια τριβελάκια
1 συσκευασία ντομάτα σε τρίφτη ή φρέσκια
1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο)
3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
2 κύβους knorr (επιλογή σας)
1 ματσάκι δύοσμο
½ κ.γ Ζάχαρη
Μυζήθρα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε την σάλτσα ξεκινώντας από το κρεμμύδι ψιλοκομμένο την τομάτα και όλα τα υλικά εκτός από το δυόσμο που θα μπει τελευταίος, αφού γίνει η σάλτα μας σερβίρουμε τα μακαρόνια με σάλτα και μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.
Εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη……….
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!