Συνταγές Μαγειρικής
Πατατομπιφτέκια για Χάμπουργκερ
2015-12-16 08:15ΠΑΤΑΤΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΜΠΟΥΓΚΕΡ
ΥΛΙΚΑ
4 Πατάτες βρασμένες
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι μαϊντανό
4 φέτες ψωμί του τοστ
2 κούπες τυριά τριμμένα
1 αυγό
Λάδι
Πιπέρι
Αλάτι (εφόσον τα τυριά σας δεν είναι αλμυρά)
Φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμαι τις πατάτες και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τα τυριά , το αυγό, το πολτοποιημένο ψωμί του Τοστ, λαδάκι και πιπέρι , αλάτι κατά την κρίση σας.
Τα κάνουμε μπιφτέκια λεπτά, τα περνάμε από την φρυγανιά και τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λαδάκι από πάνω και ψήνουμε στους 180o C για μισή ώρα μπορεί και παραπάνω μέχρι να ροδίσουν.
ΓΙΑ ΧΑΡΜΠΟΥΓΚΕΡ ΘΕΛΟΥΜΕ
Στρογγυλά ψωμάκια
Κέτσαπ
Τυρί σε φέτες
Μαρουλάκι
πίκλες
Κρεμμύδια
Και ότι άλλο θέλετε εσείς
Θα τα λατρέψετε είναι πολύ υγιεινά και ότι πρέπει για τα παιδιά!!!ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!!!!!!!
Γίγαντες με λουκάνικο χωριάτικο και φέτα
2015-11-20 09:15ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ Γίγαντες
4 καρότα
6 κλωναράκια σέλινο
2 κρεμμύδια
400 γρ τομάτα τριμμένη στο τρίφτη
1 κ.σ μπελτέ
2 κύβοι λαχανικών
2 χωριάτικα λουκάνικα
Φέτα
Αλάτι
1 κ.γ Ζάχαρη
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από νωρίς τους γίγαντες να μουλιάσουν.
1ο Βήμα
Τους βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας και τους βράζουμε για 1 ώρα από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα.
Αφού βράσουν τους σουρώνουμε .
2ο Βήμα
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (σέλινο, καρότα, κρεμμύδια, τομάτα τους κύβους τη ζάχαρη και λίγο αλάτι) τα βάζουμε στη χύτρα και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, τα βράζουμε ½ περίπου από τη στιγμή που θα σφυρίξει η χύτρα.
3ο Βήμα
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες τα τηγανίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
4ο Βήμα
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τους γίγαντες τα βρασμένα λαχανικά τα λουκάνικα με το λάδι τους μαζί και προσθέτουμε και το μπελτέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
ΠΡΟΣΟΧΗ στο αλάτι να υπολογίσετε και τη φέτα και τους κύβους.
Σερβίρεται με τριμμένη φέτα!!!!! Η νοστιμιά είναι μοναδική……
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Μελιτζάνες Παπουτσάκια Αλλιώτικα
2015-11-20 09:03ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες μεγάλες (Φλάσκες)
1 φακελάκι μπεσαμέλ έτοιμο
1 συσκευασία μπέικον
4 φέτες Ζαμπόν ή γαλοπούλα
Τυριά τριμμένα
1 κρεμμύδι
Λίγη φρυγανιά
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι - Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε της μελιτζάνες στη μέση, βγάζουμε από μέσα την ψίχα και την κρατάμε.
Αλατοπιπερίζουμε τις μελιτζάνες και τις λαδώνουμε με πινέλο, στη συνέχεια τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και τις ψήνουμε γύρο στο ½ ώρο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπάμε στο μπλέντερ το εσωτερικό από τις μελιτζάνες μαζί με το κρεμμύδι και λίγο λάδι.
Στη συνέχεια μέσα στο μίγμα ρίχνουμε τα αλλαντικά ψιλοκομμένα τα τυριά τριμμένα (όσο επιθυμείται εσείς), πιπέρι και λίγη φρυγανιά για τα υγρά.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο ρίχνουμε λίγο τυρί, μετά τη γέμιση από πάνω τη μπεσαμέλ και τέλος τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!
Τυρόπιτα με πολύ αφράτη ζύμη
2015-11-17 09:07ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
2 κούπες χλιαρό γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
2 φακελάκια μαγιά
½ κιλό αλεύρι περίπου (όσο πάρει)
ΓΕΜΙΣΗ:
500 γρ τυρί κρέμα
500 γρ φέτα
Πιπέρι
Ρίγανη
Σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μπολ μαζί με τη μαγιά τη λιώνουμε, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε, η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή. Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί να γίνουν σαν κρέμα περίπου.
Ανοίγουμε 2 φύλλα με πλάστη ή ακόμα και με τα χέρια είναι πολύ αφράτη η ζύμη.
Λαδώνουμε ένα ταψί στρώνουμε το φύλλο ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζου-με με το άλλο, χαράζουμε την πίτα και στη συνέχεια αλείφουμε με αυγό λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι…
Ψήνουμε στους 200οC βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
Ψωμί Γεμιστό
2015-05-27 21:54ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΥΛΙΚΑ
1 Καρβελάκι ψωμί
Διάφορα τυριά σε μπαστουνάκια
Μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα ή κοτόπουλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε παράλληλες γραμμές το καρβελάκι σχεδόν μέχρι κάτω (προσοχή να μη διαλυθεί) και κάθετα μετά όχι μέχρι κάτω. Γεμίζουμε τα κενά με τυριά και μπέικον και ότι άλλο θέλουμε,
Το ψήνουμε στους 200ο βαθμούς για 5 με 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά σερβίρεται ζεστό και είναι ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό…
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
Μανιταρόπιτα
2015-05-27 21:48ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Σφολιάτα
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ή 2 κονσέρβες
2 κρεμμύδια ξερά
200 – 250 γρ μπέϊκον
½ λίτρο γάλα
3 κ.σ αλεύρι
40 γρ βούτυρο
2 ασπράδια αυγών
2- 3 κούπες τριμμένα τυριά
Σουσάμι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμύδια,προσθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος το μπέι
κον.
Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ (βούτυρο, αλεύρι , γάλα) και την αφήνουμε στην άκρη να κ
ρυώσει.
Μέσα στην μπεσαμέλ που έχει κρυώσει προσθέτουμε τα ασπράδια τα τυριά και το μίγμα μανιταριών βάζουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα πυρέξ μέγεθος όσο και το φύλλο σφολιάτας, λαδώνουμε στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας προσθέτουμε την γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
Κόβουμε την πίτα και προσθέτουμε σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200Ο για 50 λεπτά περίπου
(μέχρι να ροδοκοκκινήσει)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
Ρολό με κιμα Γαλοπούλας και πατάτες
2015-05-17 19:07ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά γαλοπούλας
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
1 συσκευασία μπέικον
3 κ.σ μουστάρδα
Ψωμί μπαγιάτικο
½ κούπα διάφορα Τυριά τριμμένα
4 αυγά (βρασμένα σφιχτά)
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
νερό
Για τις Πατάτες
4 – 5 πατάτες μεγάλες χονδροκομμένες σε φέτες
Χυμό από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 ½ λεμόνι
Μουστάρδα
Αλάτι
Ρίγανη
Λάδι
Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ μουσκεύουμε το μπαγιάτικο ψωμί πετάμε την κόρα και στίβουμε το υπόλοιπο και το ρίχνουμε μέσα στο κιμά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπέικον ψιλοκομμένο όχι όλο αφήνουμε 4-5 φέτες για το τέλος.Συνεχίζουμε με την μουστάρδα τα τυριά , το δυόσμο το λάδι, λίγο νερό, αλάτι-πιπέρι.
Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά και αφήνουμε την ζύμη στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα αυγά όπως είναι ολόκληρα.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή γάστρα τον μισό κιμά σε μακρόστενο σχήμα.
Από πάνω τοποθετούμε τα αυγά και σκεπάζουμε με τον ίδιο τρόπο με τον υπόλοιπο κιμά. Τέλος καλύπτουμε τον κιμά με τις φέτες μπέικον που έχουμε κρατήσει.
Για τις πατάτες : σ΄ ένα σέικερ χτυπάμε όλα τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω και περιχύνουμε με αυτά τις πατάτες οι οποίες έχουμε ήδη τοποθετήσει γύρο από το ρολό.
Ψήνουμε στους 180Ο με 200Ο βαθμός για 1 με 1/12 ώρα.
Στην αρχή το φαγητό είναι σκεπασμένο και προς το τέλος το αφήνουμε να πάρει χρώμα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!Είναι απίθανο!!!!!!!!!!
Φωλιές Αυγών
2015-05-17 19:03ΦΩΛΙΕΣ ΑΥΓΩΝ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ
1ος ΤΡΟΠΟΣ ΥΛΙΚΆ
Για μία βάση σιλικόνης 6 θέσεων
6 Φέτες ψωμί του Τοστ
6 φέτες Μπέικον
Τυριά τριμμένα
6 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε μία μία τις φέτες του τοστ και με το πλάστη τις κάνουμε πολύ λεπτές έτσι ώστε να μπορούμε να τις τοποθετήσουμε μέσα στις θήκες.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και τα διάφορα τριμμένα τυριά (αν θέλετε προσθέτετε και μανιτάρια) και τέλος σπάτε ένα αυγό και το αφήνεται έτσι ολόκληρο, αλάτι - πιπέρι και ψήσιμο στο φούρνο στους 180Ο μέχρι να γίνουν τα αυγά.
2ος ΤΡΟΠΟΣ ΥΛΙΚΑ
Πάλι μια φόρμα 6 θέσεων σιλικόνης
6 φέτες ψωμί τοστ σικάλεως
6 φέτες μπέικον
Τυριά τριμμένα
3 αυγά
Λίγο γάλα
1 κ.γ μπέικιν
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε πάλι το ψωμί λεπτό με το πλάστη και το τοποθετούμε στις θήκες σιλικόνης προσθέτουμε το μπέικον και τα τυριά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μπέικιν , το λάδι , αλάτι , πιπέρι και το μείγμα το ρίχνουμε μέσα στις θήκες.
Ψήνουμε στους 180Ο μέχρι να ψηθεί το αυγό.
Είναι δύο πολύ εύκολοι τρόποι να φτιάξετε ένα πολύ όμορφο πρωινό ή ένα σνακ για τα παιδιά χωρίς λιπαρά…..
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Αρακάς με μπέϊκον και ρύζι
2015-05-12 10:06ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΡΥΖΙ
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό αρακά
3 κρεμμύδια φρέσκια
5 φέτες μπεικον ψιλοκομμένο
1 κύβο knorr
3 κλωναράκια άνηθο ή μαιντανό
Pummaro
1 κ.γ πελτέ
1 κούπα κίτρινο ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε για 5 λεπτά τον αρακά και στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον,
Προσθέτουμε νερό και τα υλικά μας : αρακά , κύβο , πελτέ , άνηθο , χυμό τομάτας και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Όταν κοντεύει να γίνει προσθέτουμε το ρύζι , αλάτι και πιπέρι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο !!!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Σουτζουκάκια Σμυρνέϊκα
2015-05-12 09:02ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας
2 σκελίδες σκόρδο
1 ½ κ.γ κίμινο
1 μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο χωρίς την κόρα.
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κονσέρβα τοματάκια
1 pummaro
1 κρεμμύδι
Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε την ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να ενωθούν τα αρώματα των υλικών.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε .
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε τα τοματάκια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε χυμό τομάτας όσο θέλουμε για την σάλτσα μας και αφήνουμε να βράσει.
Στην διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε τη ζάχαρη και λάδι από το τηγάνι που τηγανίσαμε τα σουτζουκάκια.
Όταν μελώσει προσθέτουμε τα σουτζουκάκια, χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε και αφήνουμε να γίνει το φαγητό.
Σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ