Συνταγές Μαγειρικής

Σαλάτα με Μανούρι

2015-04-21 21:01

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ

250 gr τυρί μανούρι

Μαρούλι μαύρο κατσαρό

Μαρούλι πράσινο κατσαρό

Ρόκα

Σπανάκι

Λιαστές τομάτες

Καρύδια

1 κ.σ. μέλι

Μπαλσάμικο

Λάδι

Αλάτι

Εκτέλεση

Οι ποσότητες είναι ανάλογα με το μέγεθος της πιατέλας που θα χρησιμοποιήσετε.

Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα κόβουμε με τα χέρια μας μέσα στην πιατέλα, προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες τα καρύδια και το τυρί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι , το λάδι , το μπαλσάμικο και το αλάτι χτυπάμε, πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε η μέλι ή ξύδι. Περιχύνουμε την σαλάτα!!!!!!!!!!!!

Είναι δροσερή και πολύ νόστιμη. Τα λαχανικά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα τις επιλογής σας.

 

Ριζοσαλάτα

2015-04-21 20:58

ΡΙΖΟΣΑΛΑΤΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΚΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕ

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλη μαγιονέζα

½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι

1 τόνο κονσέρβα σε νερό

2 αγγούρια

1 ποτήρι βρασμένο ρύζι

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Τρίβουμε τα αγγούρια στον τρίφτη και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.

Παίρνουμε τον τόνο και τον στύβουμε πολύ καλά να μην έχει υγρά.

Αφού κάνουμε τα παραπάνω παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε ένα ένα τα υλικά αφήνοντας την μαγιονέζα για το τέλος.

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την μαγιονέζα και το αλάτι όσο χρειαστεί δοκιμάζοντας πάντα , η εμφάνιση πρέπει να είναι όπως το τζατζίκι. Την βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε πρέπει να είναι δροσερή.

Είναι απίθανη!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Σεφταλιές

2015-04-21 20:56

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΙ

ΥΛΙΚΑ

1 συκώτι από το αρνί ή κατσίκι

4 μπόλιες

1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κομματάκια με το ψαλίδι.

Απλώνουμε την μπόλια κόβουμε ένα κομμάτι στο μέγεθος που θέλουμε για να τυλίξουμε την σεφταλιά, προσθέτουμε κομματάκια από το συκώτι, μαϊντανό, σκόρδο μπόλικο, αλάτι, πιπέρι ρίγανη και τυλίγουμε όπως τα ντολμαδάκια. Αφού τελειώσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και να βγουν όλα τα αρώματα και την άλλη μέρα τις ψήνουμε ή τις τηγανίζουμε η επιλογή είναι δική σας.

Είναι ένας κρασομεζές και μπορείτε να το φτιάχνετε όποτε θέλετε και όχι μόνο το Πάσχα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

 

 

Μαγειρίτσα Διαφορετική

2015-04-21 20:51

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

ΥΛΙΚΑ

1 Κεφαλάκι

1 συκωταριά

2 μαρούλια χοντροκομμένα

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο

3 αυγά

11/2 λεμόνι (χυμό)

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κεφαλάκι και την συκωταριά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κεφαλάκι και από την συκωταριά βάζουμε λίγο συκώτι , περισσότερο πνευμόνι, σπλήνα και καρδιά και τα βράζουμε .

Αφού βράσουν ψιλοκόβουμε την συκωταριά με το ψαλίδι και βγάζουμε όλα τα κρεατάκια από το κεφαλάκι.

Αφού είναι όλα ψιλοκομμένα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, αλάτι – πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Όταν γίνει το φαγητό ρίχνουμε το αυγολέμονο.

Είναι μια μαγειρίτσα για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα έντερα και τα πολλά συκωτάκια. Δοκιμάστε την, γευστικά είναι απίθανη!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

2015-03-24 20:17

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 Βιτάμ

5 Αυγά

1 Βανίλια

2 φλυτζάνια του τσαγιού Ζάχαρη

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι Φαρίνα

¾ φλιτζάνι τσαγιού κακάο

½ φλιτζάνι καφέ κονιάκ

1 κ.σ Baking powder

1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά , το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν τα υλικά, τέλος προσθέτουμε το ζεστό νερό. Από το μείγμα αυτό κρατάμε ένα φλιτζάνι στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας, ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κονιάκ.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 32 και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 18 λεπτά ακριβώς ούτε λεπτό παραπάνω (πρέπει να είναι μαλακό). Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι.

Σερβίρεται ζεστή είναι απολαυστική…….. αν έχετε και παγωτό θα είναι σαν σουφλέ σοκολάτας.

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΛΙΤΣΑΣ

2015-03-17 09:14

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΛΙΤΣΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 ½ κούπα κίτρινο αλεύρι τύπου Μ (Ζυμώματα)

1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσης

½ φλιτζανάκι λάδι

Αλάτι

Νερό όσο χρειαστεί

Για τη Γέμιση

1 Κιλό Σπανάκι

1 Κιλό Σέσκουλα

1 ματσάκι μυρώνια

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα

4 αυγά

½ κιλό φέτα

Εκτέκλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη μαλακή.

Ανοίγουμε 4 φύλλα στο μέγεθος του ταψιού που έχουμε.

Σε μια κατσαρόλα περνάμε όλα τα λαχανικά να βγάλουν τα υγρά τους, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, προσθέτουμε την φέτα και τα αυγά και λίγο λάδι.

Στρώνουμε τα δύο φύλλα αφού τα λαδώσουμε πρώτα και προσθέτουμε τη γέμιση, βάζουμε και τα άλλα δύο, λαδώνουμε, κόβουμε και ψήνουμε στους 180 με 200o C πάνω κάτω για 1 ώρα περίπου

Είναι υπέροχη και πολύ τραγανή και την επόμενη μέρα…

Καλή Επιτυχία….

ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ (Γκόγκλιες)

2015-03-17 09:09

ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ (Γκόγκλιες)

ΥΛΙΚΑ

½ Κιλό αλεύρι κίτρινο τύπου Μ (Ζυμώματα)

1 ποτήρι νερό

4 κ.σ. λάδι

½ κουταλάκι αλάτι

Σερβίρονται

Μυζήθρα

Λάδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό το λάδι και το αλάτι, η ζύμη πρέπει να είναι σκληρή.

Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μικρά κομματάκια σε μέγεθος φουντουκιού τα κάνουμε στρογγυλά και τα πιέζουμε με το δείκτη μας σέρνοντάς τα πάνω σε σκληρή επιφάνεια έτσι ώστε να γίνουν κουφωτά.

Βράζουμε το αλατισμένο νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια θέλουν 5 με 7 λεπτά περίπου να βράσουν, τα στραγγίζουμε.

Τα βάζουμε μέσα σε μια πιατέλα τα πασπαλίζουμε με μυζήθρα και τα καίμε με λάδι .

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

 

Οικογενειακή Ομελέτα Φούρνου

2015-03-10 17:38

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ

1 Πιπεριά πράσινη κέρατο μεγάλη

1 κολοκύθι πράσινο μεσαίο μέγεθος

5 φέτες ψιλοκομμένες φέτες μπέικον

1 κονσέρβα μανιτάρια

5 αυγά

Λίγο γάλα

Μαϊντανό

Φέτα

Τυριά τριμμένα (προαιρετικά)

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε ένα ταψί το κολοκύθι, την πιπεριά , μανιτάρια , μπέικον, λίγο λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο.

Αφού έχουν ψηθεί προσθέτουμε την φέτα και το μαϊντανό τα αφήνουμε και αυτά λίγο να ψηθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και το πιπέρι.

Αν θέλουμε και έχουμε βάζουμε και τυριά τριμμένα κίτρινα.

Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί στους 180 με 200ο C πάνω κάτω.

Μόλις πάρει ροδαλό χρώμα την βγάζουμε και την τσακίζουμε……..

Οικογενειακή Πίτσα

2015-03-03 23:17

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ

Για το ταψί της κουζίνας θα χρειαστούμε :

4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσης

2 φακελάκια μαγιά

Αλάτι

Νερό χλιαρό

Τα υλικά της πίτσας όπως (κέτσαπ - Αλλαντικά – τυριά – πιπεριές – μανιτάρια – μπέικον κλπ) ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.

Διαλύουμε την μαγιά μέσα σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό, αφού την διαλύσουμε την ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε, σιγά σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή, στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι ξαναζυμώνουμε λίγο και σκεπάζουμε την ζύμη για μία ώρα.

Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή.

Μετά από μια ώρα λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας και με τα χέρια μας στρώνουμε την ζύμη να καλύψει όλο το ταψί. Την αφήνουμε περίπου μισή ώρα και μετά αρχίζουμε να την γεμίζουμε.

Εγώ έβαλα κέτσαπ, τυριά , μανιτάρια, πιπεριά , αλλαντικά διάφορα κλπ.

Την ψήνουμε στους 200ο για αρχή και μετά χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180ο c για μία ώρα περίπου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

 

 

 

Σπιτικοί Κολοκυθοκεφτέδες

2015-03-03 22:45

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

6 κολοκύθια πράσινα μεσαίο μέγεθος

4 κρεμμύδια φρέσκα

1 ματσάκι δυόσμο

3 αυγά

½ κιλό φέτα

½ κιλό ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Αλεύρι

Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Αφού τα στραγγίσουμε καλά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα αυγά, το ψωμί, πιπέρι, δυόσμο, και τέλος την φέτα.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.

Η ζύμη πρέπει να πλάθεται, αν όχι προσθέστε λίγο ψωμί ακόμη ή φρυγανιά τριμμένη.

Βάζουμε το λάδι να καίει αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.

Προϊόντα: 91 - 100 από 104
<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>